изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:48 EEST
БАЛЧИК ОТДАВА ПОД НАЕМ СМЕТИЩЕТО СИ    
НовиниСме­ти­ще­то в ра­йо­на на град Бал­чик ще се от­да­ва под на­ем чрез конкурс, съ­о­б­щи­ха от об­щи­на­та. От на­ча­ло­то на фе­в­ру­а­ри ще мо­гат да се ку­пу­ват до­ку­мен­ти за уча­с­тие. На­чал­на­та кон­кур­с­на го­ди­ш­на це­на е 1032 ле­ва.

Кан­ди­да­ти­те да на­е­мат сме­ти­ще­то ще тря­б­ва да оси­гу­рят и ра­бо­т­ни ме­с­та за жи­те­ли­те на об­щи­на­та. Об­ща­та му площ е 288 дка и вклю­ч­ва бе­тон­на пло­ща­д­ка за раз­дел­но съ­би­ра­не на от­па­дъ­ци, ка­к­то и сво­бо­д­на площ за де­пор­ти­ра­не. До уча­с­тие в кон­кур­са ще се до­пу­с­кат ли­ца, ре­ги­с­т­ри­ра­ни по тър­го­в­с­кия за­кон, при­те­жа­ва­щи не­об­хо­ди­ми­те ли­цен­зии, ре­ги­с­т­ра­ци­он­ни до­ку­мен­ти за из­вър­ш­ва­не на дей­но­с­ти по уп­ра­в­ле­ние на от­па­дъ­ци­те спо­ред за­ко­но­ви­те изи­с­к­ва­ния. Спе­че­ли­ли­ят ще тря­б­ва да оси­гу­ря­ва по­д­ход на ка­ми­о­ни­те, да за­п­ръ­с­тя­ва сме­ти­ще­то, де­но­но­щ­но да го ох­ра­ня­ва, най-ве­че от по­жа­ри, да се по­чи­с­т­ва ра­йо­нът око­ло не­го. На­е­ма­те­лят ще тря­б­ва да про­дъл­жи за­по­ч­на­ло­то ог­ра­ж­да­не на те­ре­на.

Ми­на­ла­та го­ди­на об­щи­на­та спе­че­ли про­ект за раз­дел­но сме­то­съ­би­ра­не към Ми­ни­с­тер­с­т­во­то на окол­на­та сре­да и во­ди­те. От­там бя­ха от­пу­с­на­ти 136 000 лв. за за­ку­пу­ва­не на 485 ко­фи, 35 кон­тей­не­ра и спе­ци­а­лен ка­ми­он. Съ­до­ве­те ве­че са по­с­та­ве­ни в цен­т­рал­на­та част на Бал­чик – от ул. “При­мор­с­ка” в по­со­ка към ав­то­га­ра­та, цен­т­рал­ния плаж и Дво­ре­ца.  В Ал­бе­на съ­що е въ­ве­де­но раз­дел­но­то сме­то­съ­би­ра­не, а в Кра­не­во то­ва ще  ста­не през ля­то­то в ку­рор­т­на­та зо­на. Със син цвят са обо­з­на­че­ни ко­фи­те за съ­би­ра­не на хар­тия, а в жълт – за пла­с­т­ма­са. Раз­дел­но­то сме­то­съ­би­ра­не ще бъ­де въ­ве­де­но на­пъл­но, след ка­то пре­ми­не кон­кур­сът за от­да­ва­не под на­ем на сме­ти­ще­то.

По от­но­ше­ние на сме­ти­ща­та в об­щи­на­та еко­ло­гът към ме­с­т­на­та ад­ми­ни­с­т­ра­ция Ма­рия Ку­не­ва съ­о­б­щи, че по­ч­ти във вси­ч­ки се­ла има сфор­ми­ра­ни не­ре­г­ла­мен­ти­ра­ни, уто­ч­ня­вай­ки, че в по-го­ле­ми­те се­ла има до­ри и по две. В Бал­чик не­ре­г­ла­мен­ти­ра­ни ме­с­та с бо­к­лу­ци са се офор­ми­ли в ром­с­кия квар­тал “Из­ток”, до ста­ди­о­на в кв. “Ле­в­с­ки” и до По­жар­на­та. Спо­ред За­ко­на за уп­ра­в­ле­ние на от­па­дъ­ци­те и пре­д­пи­са­ни­я­та на РИ­ОСВ – Вар­на, не­за­кон­ни­те сме­ти­ща тря­б­ва да бъ­дат пре­ма­х­на­ти от об­щи­на­та до края на та­зи го­ди­на. За­то­ва оба­че са не­об­хо­ди­ми сре­д­с­т­ва, ко­мен­ти­ра Ку­не­ва.

 

 


Сходни връзки

БАЛЧИК ОТДАВА ПОД НАЕМ СМЕТИЩЕТО СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди