изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:24 EEST
БЪЛГАРИЯ НЯМА 300 ПАРТИИ    
ПолитикаЗаяви на пресконференция в Добрич лидерът на партия "Българска социалдемокрация" Александър Томов

В съботния ден в Добрич се проведе семинар-обучение за общинските структури на партия "Българска социалдемокрация" /БСД/, който бе воден от лидера на политическата сила Александър Томов. Темата на семинара бяха предстоящите парламентарни избори.
На импровизираната пресконференция пред журналисти А. Томов заяви, че БСД в момента прави преглед на партийното членство. "За разлика от другите партии, ние се преброяваме и с подписи, което дава гаранция за това, че членовете ни са реални. Общо между 30-36 хил. души наброяват редиците на партията ни" - каза А. Томов. На въпрос как ще се яви БСД на изборите, А. Томов  заяви, че БСД може да се яви на избори само с два варианта на коалиция - едният социалдемократическа коалиция, а другият - центристка, но и в двата варианта - без участие на партията на Иван Костов и БСП. Според А. Томов, БСП ще се яви самостоятелно на изборите, заедно с 2-3 придружителни партии. "При БСП ще отидат Камов, Анастасов, Агов, но това не е коалиция, а себеустройване на лидери на отделни партии. Почти сигурно е, че Нихризов ще отиде при Костов. Истината е, че България няма 300 партии. В страната има регистрирани 270-280 търговски дружества, които се пишат партии, 15-20 партии ментета и едва 10-ина, които да се явят на избори. Защо законодателството не желае да реши този въпрос - защото от закона за партиите се ползват сегашните парламентарно представени партии, които ловят риба в мътна вода" - каза още А. Томов. Той заяви още, че според него не трябва референдумът за членството ни в ЕС да съвпада с парламентарните избори, защото това ще стимулира управляващите, а и не на последно място не бива да се забравя, че един референдум е скъпо мероприятие. Лидерът на БСД изтъкна още, че сегашният закон за референдумите не е достатъчно добър, тъй като не дава възможност на хората директно, с пряка демокрация да решават въпроси. "Единствените, които харчат пари на държавата, са депутатите, а само те нямат ясни функции. Те дори не стигат до парламента, а само до кафето му. Обидно е да продължава тази гавра. Според мен трябва да има контрол върху тяхната дейност и затова трябва да отпадне чл. 67 от Конституцията, който дава тази свобода на депутатите" - каза още А. Томов. На въпрос за идването на турските гласове в Добрич лидерът на БСД заяви: "За мен това е  принципен въпрос. Ние трябва да предотвратим такива възможности, защото така избирателите са измамени. Аз съм убеден, че става дума за конституционно нарушение. Но избирателите също трябва да се защитават".
 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ НЯМА 300 ПАРТИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди