изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:52 EEST
Френски адвокати ще се включат в защитата на българските медицински сестри    
НовиниФренски адвокати ще се включат в защитата на българските медицински сестри пред Върховния съд на Либия. Те са от сдружението “Адвокати без граници”.

До края на седмицата защитниците ще пътуват до Либия, за да бъдат упълномощени от осъдените българки и да бъдат конституирани в процеса.

Контактът с “Адвокати без граници” е осъществен по настояване на българските медицински сестри. По решение на междуведомствената комисия за процеса в Либия адвокат Пламен Ялнъзов е бил командирован в Париж, където се е срещнал с представители на френския офис на международната правозащитна организация. Ялнъзов е запознал колегите си с детайлите по процеса и 3–ма адвокати са дали съгласието си да се включат в екипа на защитата на сънародничките ни. Помощта на френските адвокати е безвъзмездна. Те ще участват в делото пред Върховния съд на Либия по обжалваните на смъртни присъди на българките.
Днес за Либия отпътуваха адвокатите Георги Гатев и Хари Харалампиев. Те ще присъстват като наблюдатели на делото срещу либийските офицери, обвинени, че са измъчвали българките по време на разследването на епидемията от СПИН в Бенгази. Първото заседание на съда по това дело е насрочено за 25 януари. С помощта на адвокат Осман Бизанти, Гатев и Харалампиев ще внесат граждански искове от името на българските медицински сестри. Те са на стойност по 1 милиона либийски динара и са насочени срещу либийската държава и офицерите, провели раследването.

http://news.bnt.bg/

setScrollFoot()
 


Сходни връзки

Френски адвокати ще се включат в защитата на българските медицински сестри | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди