изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:47 EET
353 ЛЕВА СЪБРАХА ДЕЦА ОТ НЕДЕЛНОТО УЧИЛИЩЕ ЗА БЕДСТВАЩИТЕ В АЗИЯ    
ОбществоТова стана с продажбата на части на 46-метрова картичка, изрисувана от тях и от други ученици от Добрич

46-метрова картичка, изрисувана от деца от неделното училище към църквата "Света Троица" в Добрич и от техни приятели от няколко добрички училища, бе продадена вчера. Събрани бяха 353 лева, които чрез Областния съвет на БЧК ще бъдат прибавени към средствата, набирани в страната ни в помощ на пострадалите от бедствието в Азия в края на м.г. Останалите непродадени елементи от картичката ще бъдат предложени на общинските съветници на Добрич на сесия на ОбС утре, с това се ангажира кметът Детелина Николова.
Всяка една от картичките бе придружена с послание към пострадалите. "Казвам се Илияна, 13 г. - пише ученичка в 7 б клас на ОУ "Христо Смирненски. - Много хора останаха без домове и любими хора. Не можете да им върнете родителите и децата. Но можете да им помогнете с общи усилия да си построят домове". В посланието на Христо и Николай Даскалови от СОУ "Св. Климент Охридски" пък пише: "Да се обичаме всички и винаги да правим само добро". Най-малкият художник е 6-годишният Мартин. Той и братчето му Радослав - на 8 години, посещават неделното училище към църквата. Сред закупилите картички бе и добрички бизнесмен, който пусна в касичката на БЧК 50 лева.
Картичката е от 72 модула, всеки по 70 сантиметра. На тях децата са нарисували както самото бедствие, така и мечтите си - за един по-мирен и красив свят. Преди да започне разпродажбата, архиерейският наместник Стоян Иванов отслужи водосвет. Сред присъстващите бяха кметът на Добрич Детелина Николова, заместникът й Ваня Балчева, директорът на Областния съвет на БЧК д-р Артюн Еринозов и др.

 


Сходни връзки

353 ЛЕВА СЪБРАХА ДЕЦА ОТ НЕДЕЛНОТО УЧИЛИЩЕ ЗА БЕДСТВАЩИТЕ В АЗИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди