изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:55 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
НовиниБюлетин на МВР от 24 януари

Пловдив. Двама младежи са задържани вчера като заподозрени в опит за кражба. Около 15 ч. охраната на завод “Родина” подгонила  трима младежи, които по първоначални данни имали намерение да извършат кражба от района на предприятието. В преследването се включил и автопатрул от ІІІ РПУ, който успял да залови единия от тях – А.Й./22 г./ от Пловдив. Другите двама  скочили в река Марица и се насочили към завод “Пулпудева”. От другата страна на реката полицаи от VІ РПУ обаче пресрещнали втория от преследваните - на  17-години. Третият – И.С./22 г./, не се е показал от водата. Екип на “Гражданска защита” и водолази предприели претърсване на района, но до 18 часа  той не бил открит.

София. При провеждане на специализирани операции срещу наркопласьори в три столични общини бяха заловени няколко души с различни количества  марихуана. Патрул на Четвърто РПУ залови пред централния вход на НДК известния на полицията А.И. /26 г./, у когото е намерено и иззето пликче с 26 грама от наркотичното вещество. Криминалисти от Трето РПУ заловиха в община “Илинден” регистрирания от полицията  И.Г. /17 г./ и А.Е. /19 г./, също с пликчета марихуана. Те били в компанията на трима техни познати. Групата и иззетият наркотик са предадени на дежурен следовател. На А.Е. е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция”. Късно вечерта патрул на Първо РПУ залови пред паметника на съветската армия 23-годишния В.И. При извършената проверка у него е намерено пликче в коноп. Материалите от последния случай са докладвани на СГП. При подобни обстоятелства патрул на Девето РПУ залови 19-годишния С.Д. и 17-годишния К.Т., и двамата известни на органите на реда. Те направили безуспешен опит да изхвърлят две пликчета с марихуана. Двамата са задържани за 24 часа в полицейския арест, уведомени са следствените органи.

Плевен. Служители на Второ РПУ иззеха голямо количество незаконно притежавано оръжие и боеприпаси. Полицейската акция започнала на 20 януари в с. Брестовец, когато при претърсване в дома на 43-годишна жена криминалистите открили 30 ловни патрона /12 калибър/, 950 - /22 калибър/, 51 патрона 7.62 мм за автомат “Калашников”, 20 патрона 7.62 х 54 и химически димки. По-късно, на друг адрес в Плевен, полицаите намерили три ловни пушки, 19 бойни патрона 7.62 х 39, и още 6 - 7.62 х 54. Незаконният арсенал е иззет. Предстоят експертизи. В следствения арест за 72 часа е задържан 45 годишен плевенчанин, притежател на ловните пушки и бойните патрони. По случая е образувано дознание.

Двама водачи на автомобили, шофирали след употреба на алкохол, са засечени от служители на РПУ-Червен бряг в ранните часове днес. 30 минути след полунощ на кръстовище в Червен бряг автопатрул спрял за проверка “Трабант”, без регистрационни табели. Проверка на полицаите установила, че 31-годишният водач няма свидетелство за управление, а зад волана се качил с 2.97 промила алкохол в кръвта. Друг 22-годишен ”смелчага” бил проверен малко след като опелът му се качил на тротоара, счупил пътен знак и се ударил в циментова стена. Това станало към 3.30 часа отново на кръстовище в Червен бряг. Проверката с алкотест доказала съдържание на алкохол в кръвта 2.08 промила.За щастие пострадали от инцидента няма. И по двата случая е образувано бързо производство.


 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди