изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:01 EEST
ДАЛИ ПЪК ЗАЛОВЕНОТО МУЛЕ НЕ Е ГЕОРГИ ПАНЧЕВ ГЕОРГИЕВ?    
Ред и сигурност

Ако името на наркомулето е това, то дали пък не става дума за фирмата ЕТ "Маги-транс" от гр. Добрич? Или е просто случайно съвпадение на имена?

Живеем в съмнителни времена. А това пък ни кара да си задаваме въпроси. Първият е: Кой е задържаният в ареста в Добрич по случая със заловеното огромно количество наркотик миналия четвъртък - над 1 300 000 таблетки амфетамин за 32.5 милиона долара?



Въпросът, който вчера задавахме на специализираните служби и на който знаехме, че няма да ни отговорят, е: "Задържаният казва ли се Георги Панчев Георгиев, живее ли в квартал "Христо Ботев", или не? Има ли лична фирма и тя дали не носи името ЕТ "Маги-транс"? Камионът, който е негов, купен ли е от друт добричлия и дали вече е изплатен, или пък е собственост на една жена, която се казва Гинка Койчева от гр. Сандански? Правел ли е курсове до Близкия изток? Вярно ли е, че може би в Иран двигателят на камиона му е гръмнал? Вярно ли е, че този Георги няма нищо общо с един друг Георги, за който преди това се шумеше и някои го набедиха, че е участвал в наркотрафика, а преди това е бил арендатор в Албена?"

Нормално бе никой да не ни отговори, тъй като следствието продължава, а става и въпрос за нещо много сериозно, за което не само се носи служебна отговорност, но и се отвлича, че и убива.

Както е нормално да не се отговаря на въпроси на пресата, толкова е нормално и пресата да задава въпроси. За да знае обществото, което плаща данъците, с които се издържат съответните служби за сигурност, какво става около него. В този смисъл, кой е престъпникът, заловен ли е, ще бъде ли наказан - как и колко? Разбира се, това ще узнаем, когато му дойде времето - така би ни отговорил и Симеон Сакскобургготски. Предполагаме, че ще узнаем, когато следствието завърши своята работа и предаде фактите в прокуратурата и съда, когато започнат съдебните дела. Разбира се, ако на медиите бъде разрешен достъпът до документите и съдебната зала. Дотогава медиите ще водят собствени разследвания и ще задават въпроси.

Основният въпрос е: Знаел ли е Георги Панчев Георгиев, че пренася наркотици? Този въпрос е следствие на споделеното от определени граждани, че Георги има добро семейство - жена и деца, че по-скоро се вре тук и там, за да може да ги издържа. И заможността му стигнала да си купи един скапан камион "Скания".

Хора, които четат много книги за наркотрафика, казаха, че в случая става въпрос за най-обикновено муле, подбрано да изглежда невзрачно и да не буди съмнения в контролните органи. При това и неподозиращо, че наркотикът се намира в кабината на автомобила, при което се държи съвсем естествено. Защото било детинщина човек, който носи 200 кг наркотици за 32 милиона лева, да се мандахерца с разбития си камион из Добруджа, да го спира тук и там и чак след това да има намерение да иде на гарата във Варна да това електрокари. Освен това, повече от наивно е да си мислим, че камионът с наркотик за 32.5 милиона долара се е движел, без да го следят всяка минута откъде минава, къде и защо спира. Таке че най-интересно в случая е кой е бил автомобилът, извършваш контрола по придвижвавето на наркотика, къде е бил спрян той, кои са били хората в него и дали те са наблюдавали акцията по задържането на стоката? И в минутата на задържането от кой мобилен телефон на кой друг мобилен телофон е съобщено и дали малко след това вече лабораторията за производството на същия този наркотик не е била "закрита"? Тези хора дали не са още в Добрич?

Я да видим сега какво пишат колегите от Благоевград:

Санданчанка - обществена възпитателка, е собственик на арестувания с дрога за $32 млн. ТИР “Скания”

Гинка Койчева преотстъпила преди година камиона под наем, крият името на наемателя

Санданчанка е собственичка на ТИР-а “Скания” с рег. № Е 68 34 АЕ, арестуван в Добрич при акция на НСБОП и Националната полиция със синтетична дрога за над 32 милиона долара. Гинка Койчева работи като обществен възпитател в Сандански с проблемни малолетни и непълнолетни деца. Тя е майка на две деца, според санданчани съпругът й е работил като шофьор на ТИР. Гинка Койчева категорично отказа вчера да разговаря с репортер на “Струма” и отклони всички питания към адвоката си Иван Чолаков. Иван Чолаков е общински съветник в курортния град, лидер на партията на Кръстьо Петков Обединен блок на труда. Това, което имам право да ви кажа, е, че автомобилът действително е собственост на Гика Койчева от Сандански. Преди доста време, около една година, е преотстъпен за ползване на друг човек с договор за наем. На собственичката не й е известно в момента как този автомобил се ползва, какво се транспортира с него, от кого и къде. Нищо повече не мога да ви кажа, не ми е позволено от нея да ви кажа и името на наемателя, защото това е работа на специализираните служби, каза адвокат Иван Чолаков. Началникът на РПУ - Сандански полковник Георги Паскалев заяви, че няма никаква информация по случая.

Благоевградчанин от “Грамада” организатор на наркоканала в Добрич

Благоевградчанин е бил организатор на наркоканала за синтетична дрога, който бе разбит в Добрич. Мъжът е бил от кв.”Грамада” - твърдят хора, които са разпознали проснатия на земята мъж след операцията на антимафиотите. Слуховете, че благоевградчанин е замесен с дрогата за над 32 млн.лв., вчера бяха опровергани от директора на РДВР-Благоевград ген. Богомил Янев. Версията, че Васил Горчев е ликвидиран 2 часа, след като бе заловена голямата пратка с амфетамини в Добрич, все повече надделява. Предположенията са, че Кьоравия заплати с живота си, тъй като информацията за дрогата изтекла към МВР.

БЕЛЕЖКА НА НДТ: Справка за Васил Гочев - Кьоравия може да прочетете в интернет изданието ни на адрес:  http://ndtnews.hopto.org

 


Сходни връзки

ДАЛИ ПЪК ЗАЛОВЕНОТО МУЛЕ НЕ Е ГЕОРГИ ПАНЧЕВ ГЕОРГИЕВ? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.04 секунди