изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:50 EEST
РАЗКРИХА ЛАБОРАТОРИЯ С НАРКОТИЦИ ЗА 1 МЛРД. ДОЛАРА    
Новини Наркотични вещества на стойност 1 млрд. долара бяха разкрити в лаборатория в Пасарел при съвместна акция на НСБОП и турската полиция, съобщи на брифинг министърът на вътрешните работи Георги Петканов, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

 В лабораторията са разкрити над 200 кг. амфетамин сулфат, от който могат да бъдат произведени 6667 кг. таблетки амфетамин, обясни началникът на НСБОП ген. Валентин Петров. Според министъра на вътрешните работи Георги Петканов, откритите наркотични вещества са на възможно най-голямата стойност, разкривана досега в България. По случая са заловени две лица. Един от основните организатори се издирва на територията на Турция, а друг се издирва на територията на България, уточниха от НСБОП. Единият от задържаните е митничар - инспектор във вътрешно митническо учреждение. По данни на службите от МВР той е разпитван заради съпричастност към имота, в който са направени разкритията от компетентните органи, съобщиха за "Фокус" от Агенция "Митници".
Субстанцията е била предназначена за арабския пазар, съобщи началникът на направление “Наркотици” към НСБОП Иван Цветков. Той уточни, че лабораторията е действала съвсем отскоро и не е могла да представи продукта си за производство на наркотици. “С перфектните акции през последната седмица нашите служби влязоха във всички информационни бюлетини на борбата срещу наркотрафика,” заяви за Агенция “Фокус” главният секретар на МВР генерал-лейтенант Бойко Борисов.
Както Агенция “Фокус” първа съобщи, при специализирана съвместна операция на българските служби за сигурност е задържано огромно количество синтетичен наркотик в момент на производство. Операцията е започнала на територията на България и е продължила в съседна Турция. Фокус/НДТ
 


Сходни връзки

РАЗКРИХА ЛАБОРАТОРИЯ С НАРКОТИЦИ ЗА 1 МЛРД. ДОЛАРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди