изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:18 EEST
ЖЕНА ЗАГИНА В КАТАСТРОФА С МИКРОБУС, ЧЕТИРИМА СА РАНЕНИ    
Ред и сигурност

Микробус, превозващ пътници от Добрич за Силистра, се удари в дърво на метри от "Ловчанското ханче". Според пътниците в автомобила, близо половин час с шофьора са махали на минаващите автомобили, докато някой спре за помощ

Зверска катастрофа стана днес сутринта на метри от "Ловчанското ханче", по пътя между Добрич и Силистра. Загина 53-годишната Вичка Йорданова от квартал Рилци. Четирима добричлии бяха ранени - Сашка Маринова /50/, Диманка Добрева /36/, Мария Василева /57/ и Джеват Ахмет /41/. Те били в микробус "Пежо" на фирма "Пътнически превози", управляван от 29-годишния Стоян Г. В колата пътували осем души.



Катастрофата е станала преди 8 ч. Според неофициална информация на НДТ, шофьорът е загубил контрол над микробуса, преминал е в лявото платно и при опита си да върне колата в своето, пежото се завъртяло и се ударило в дърво. Загиналата жена е пътувала от лявата страна - точно на мястото на удара. На шофьора е направена проба за алкохол, която е отрицателна. От пострадалите в най-тежко състояние е Сашка Маринова, научи НДТ. Жената има рана на главата, фрактури на ключица, ребра, таз и др., но е в съзнание. В хирургичното отделение на добричката болница с гръдна травма е настанен Джеват Ахмет.

От РДВР съобщиха, че по случая е образувано следствено дело. Продължава изясняването на причините за тежката катастрофа.

Според запознати, причина за катастрофата е станала несъобразената с пътните условия скорост. Пътят не е бил заледен, но е бил мокър. НДТ научи, че в продължение на близо половин час след удара в дървото пътниците в микробуса и шофьора са се опитвали да спрат някой от преминаващите автомобили, но дълго време никой не е реагирал. Въпреки че водачите са длъжни, ако видят пътно произшествие, веднага да спрат, да окажат помощ и при необходимост да транспортират пострадал до най-близкото здравно заведение.

Управителят на "Пътнически превози" Валентин Василев заяви за НДТ, че автобусът е на 10 месеца. "Той е закупен на лизинг през март 2004 г. и до момента пробегът му е едва около 70 хил. км. Самият водач е роден през 1975 година, но от 7 години работи при нас" - добави още В. Василев. Тепърва във фирмата очакват следствието да изясни причините за тежката катастрофа.

От началото на годината в Добричка област това е четвъртият загинал при катастрофа, каза началникът на КАТ подп. Йордан Йорданов. При три от случаите пътните произшествия са предизвикани от несъобразена с пътните условия скорост. Той призова водачите да бъдат особено внимателни през зимата и да намалят скоростта. Ако не се налага, да не предприемат пътувания извън насалените места, при заледени и заснежени пътища. Да не забравят, че е възможно дори само отделни участъци да бъдат заледени и да не ги забележат навреме.

Пътят в района на "Ловчанското ханче" се превърна в една от най-смъртоносните отсечки в Добричка област. На 21 ноември 2003 г. при тежка катастрофа с пътнически микробус "Форд Транзит", собственост на тервелска фирма, загинаха две жени, а 11 души бяха тежко ранени. Произшествието стана на около 1 километър от ханчето. Шофьорите явно не се стряскат дори от паметните плочи, поставени по пътя в този район, които са поне три.

Миналата нощ в района на село Стожер в КАТ е регистриран и инцидент с автобус на фирма "Албена автотранс", научи още НДТ. Той е станал около полунощ, а автобусът е превозвал пътници от Добрич за София. Натежалите от падналия сняг клони на дърветата са счупили предното стъкло на автобуса в движение. Пострадали няма. НДТ

Снимки Любен ЖЕЛЯЗКОВ

ПРИ КАТАСТРОФА НА ЛОВЧАНСКОТО ХАНЧЕ ЗАГИНА ЖЕНА

Dated: 2005-01-25 @ 13:56 EET

На 25,01,2005 г., около 08,15 ч. по пътя гр.Добрич – гр.Силистра в района на “Ловчанското ханче” възниква пътно произшествие при които микробус марка “Пежо”, собственост на “Пътнически превози” гр.Добрич, управляван от 29 г. водач от същия град напуска платното за движение и се удря в крайпътно дърво.

В резултат на пътното произшествие е починала 53-годишна жена от гр.Добрич.

В МБАЛ Добрич с различни наранявания са откарани други четирима пътника от микробуса, а именно три жени, съответно на 36, 50 и 57 г. и един мъж на 41 г. Всички пострадали са от гр.Добрич.

Причините довели до възникване на пътното произшествие се изясняват. РДВР - Добрич

В късната си емисия НДТ ще ви даде пълни подробности за катастрофата. След час можете да видите снимките в албума "Катастрофи"

 


Сходни връзки

ЖЕНА ЗАГИНА В КАТАСТРОФА С МИКРОБУС, ЧЕТИРИМА СА РАНЕНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди