изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:08 EET
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 25 ЯНУАРИ    
Ред и сигурностБюлетин на МВР от 25 януари

София. Вчера криминалисти на СДВР заловиха неизвестния на полицията столичанин Б.Н. /47 г./. Той направил опит да извърши контрабанда на антични и средновековни монети и на ордени с историческа стойност, като ги изпрати с колет по пощата. Срещу задържания е образувано полицейско производство, наложена му е мярка за неотклонение “Подписка”. Работата по изясняване на произхода на културно-историческите ценности продължава.
Взломаджии бяха заловени от служители на Осмо РПУ след поредните им набези по складове и паркинги в района. Известните на полицията Т.П. /18 г./ и С.Г. /27 г./ разбили складови помещения в ж.к. “Дружба” и на ул. “Неделчо Бончев” и отмъкнали оттам над 100 кг. алуминиеви детайли, алуминиева тел и ъглошлайф. Установено е още, че тяхно дело е и взломна кражба на радиокасетофон от т.а. “Ивеко”, паркиран на ул. Искърско шосе”. След 24-часово задържане на двамата е наложена мярка за неотклонение “Подписка”. Техни “подрастващи” колеги пък били засечени от служители на Четвърто РПУ малко след като отмъкнали около 80 медни покривни плочи от двора на столичния зоопарк. 17-годишният Р.Р. и двамата му съмишленици братя на 13 и 12 години били разпитани и сред това предадени на родителите им, материалите по случая са предадени на СРП.


Благоевград. Вчера към 9 часа директорът на помощното училище в Петрич съобщил, че  12- годишна негова ученичка била качена насила от няколко мъже в лада и откарана в неизвестна посока. Момичето изхвърляло боклука край двора на школото, където я чакали похитителите. След светкавични действия на полицията час по-късно то е открито в дом в кв. 182 в града, където  вървяла кандърма за годеж. В ареста на РПУ – Петрич със заповед за 24 часа са задържани петричаните Р. Д. / 23 г./, С.Д. / 24 г./, Р. Я. / 25 г./ и Ж. Я. / 27 г./. Момичето е предадено на родителите. Работата по случая продължава.


Пловдив. Открадната лада е открита вчера след сигнал в РПУ-Хисар. Криминалистите намерили колата в гараж на 29-годишен мъж от с. Главатар. Станало ясно, че ВАЗ-ът, без регистрационни номера, е краден. Задържан по случая е 43-годишният И.П., заподозрян в кражбата. Продължава работата по изясняване на случая.
Плевен. Вчера към 20.30 ч в междублоково пространство на  ж.к. “Дружба” криминалисти от РДВР – Плевен, Първо и Второ РПУ са задържали с наркотици 24 годишен младеж. При обиск в него били намерени 25 малки пликчета с прахообразно вещество, което при направения полеви тест е реагирало като хероин. При задържането 24-годишният е оказал съпротива, което е наложило използването на помощни средства. С белезници той е приведен в ареста на Окръжна следствена служба в Плевен. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано следствено дело.
Плевенските полицаи издирват неизвестен до този момент измамник. Вчера към 11 часа 50-годишна жена изтеглила 2950 лева. На излизане тя била пресрещната от непознат мъж. Последвал вече класическият номер за измама. Мъжът, представил се за  служител, я уверил, че парите са фалшиви и поел ангажимента да ги подмени в друга банка в същата сграда. Когато взел сумата, непознатият бързо се спасил през вътрешен коридор.Едва тогава жената разбрала за измамата и потърсила помощта на полицията. Случаят е повод отново да напомним на гражданите за рисковете, които поемат, доверявайки парите си на непознати хора. Работата по изясняването му продължава.


Бургас. Други измамници, действали на територията на черноморския град се издирват от местната полиция. Вчера към 10 часа до жилищен блок в бургаския комплекс “Славейков” двама непознати спрели  72 - годишен мъж от Несебър и се представили за служители в телевизионната игра “Треска за злато”. Възрастният човек носел със себе си сумата от 1 400 евро, които имал намерение да внесе в банката. Двамата мъже обаче  го омаяли с обещания за бърза двойна печалба, той тутакси  им се доверил, за да разбере минути след това, че е попаднал в капана на измамници. Подал жалба в районното управление, откъдето са предприети оперативни действия за издирването им.


Велико Търново. За кражба на две стоманени тръби с дължина от по 300 м сигнализирали граждани в РПУ-Полски Тръмбеш. Това станало вчера в землището на с. Петко Каравелово. Криминалистите бързо попаднали по следите на групата -   Я.А. /30 г./, Е.А. /28г./,. П.М. /23г./ и  А.Н. /27 г./, всичките от с. Раданово. При последвалата проверка са открити части от нарязаните стоманени тръби, а в ладата с туристическо ремарке, с която се придвижвал квартетът, са намерени комплект за рязане на метал с газ пропан бутан,  2 бутилки кислород, бутилка за газ – пропан бутан и други инструменти. Групата е задържана за 24 часа, по случая е образувано полицейско дознание.

ПТП. Тази сутрин към 06.50ч. в местността “Чифтилера” на  пътя Дунавци-Арчар, на заснежен участък е станало тежко пътно-транспортно произшествие. По първоначална информация 35-годишен видинчанин  губи контрол над аудито си при десен завой. Колата се завърта, навлиза в насрещното платно, удря се челно  в ТИР и се преобръща в страни от пътя. От удара на място е починал  32-годишен пътник в колата, шофьорът е откаран в болница в тежко състояние. Това е още един повод Пътна полиция да напомни на водачите да се движат с повишено внимание и да съобразяват скоростта с условията на пътя.

 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 25 ЯНУАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди