изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 15:33 EEST
ТЕРМОМЕТЪРЪТ В ЗАЛА "ДОБРОТИЦА" ПОКАЗА НУЛА ГРАДУСА    
СпортРуслан ЙОРДАНОВ
Условията за спортуване в спортните зали в Добрич продължават да бъдат нечовешки. Вчера термометърът в зала "Добротица" показа нула градуса. Стигал е и до -5 градуса, оплакаха се спортистите, които водят занимания там. "Когато дойде зимата, в залите е студено и не можем да тренираме нормално.

Руслан ЙОРДАНОВ
Условията за спортуване в спортните зали в Добрич продължават да бъдат нечовешки. Вчера термометърът в зала "Добротица" показа нула градуса. Стигал е и до -5 градуса, оплакаха се спортистите, които водят занимания там. "Когато дойде зимата, в залите е студено и не можем да тренираме нормално. Заваля сняг и в залата потече" - споделиха състезателите, които тренират в "Добротица". Пазачът на спортното съоръжение и вчера редеше кофите, за да не тече на лекоатлетическата писта. Пак файда, след като по време на последния голям дъжд на пистата е имало 10 см вода.  Студове се вихрят и в зала "Русалка", където печки на реотани спасяват положението в големите хамбари. Точно преди година общината кандидатства пред министерството на младежта и спорта с проекти за отпускане на финанси за реконструкция на залите "Добротица" и "Русалка".  Главният експерт по спорта Милен Петров вчера потвърди, че през юли 2004 проектите са влезли с входящи номера в спортното министерство, а през декември са били одобрени. Сумата за неотложни ремонти на спортните съоръжения надхвърля 300 000 лева. В Добрич е била спортна комисия, която се запознала със състоянието на залите. То не било завидно, но цялата сума едва ли щяла да бъде отпусната. Тепърва ще се каже с колко ММС може да финансира ремонта, който може да стартира най-рано през пролетта. Най-големите проблеми на залите са покривите. Когато навън спре да вали, вътре продължава да се изтича вода. На пистата се слагат кофи. Тази картина е допълнена със състезатели, които газят в локви с вода и навлечени с няколко ката дрехи. Необходимите средства за реализация на ремонтните дейности в спортен комплекс "Добротица"  са  близо 500 000 лева. В спортен комплекс "Русалка" - вследствие на течове, в Универсалната зала и залата по бокс се разрушават скъпоструваща облицовка, декоративните тавани, дюшемето и паркетът. Затруднява се тренировъчният процес на клубовете по хандбал и бокс. Обилните течове създават предпоставка от  токови удари, а дефектиралата подова настилка  създава нездравословна среда за водене на спортни занимания.  Нужни са поне 400 000 лева. Да не говорим за залите "Работник" и "Младост". Там положението не е по-розово. В "Работник", където тренират състезателите по тенис на корт от клуб "Добрич", е нарушена подовата настилка. "Младост" има нужда от реконструкция и ремонт на санитарните възли. За двете малки спортни зали трябват около 100 000 лева. Други 350 бона се търсят за спортен комплекс "Простор". Там трябва да се асфалтират спортни площадки, да се ремонтират кортове чрез подмяна на шамот, да се подмени мрежата. От ремонт нужда има и УСШ. Плачевно е състоянието на покрития плувен басейн, който като че ли отдавна е забравен. Като цяло сметната сума, която трябва да бъде набавена и в Добрич да има уютни и топли зали, е близо 1 500 000 лева за всичките спортни съоръжения. Засега състезателите се молят да бъде лято и да не вали дъжд. Само ентусиазмът им и желанието да спортуват са ги оставили в залите.     
 


Сходни връзки

ТЕРМОМЕТЪРЪТ В ЗАЛА "ДОБРОТИЦА" ПОКАЗА НУЛА ГРАДУСА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди