изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:39 EET
В. БАНОВ ОТ БСП РОДИ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДА ИМА ТАКСА "СМЕТ" И ЗА    
НовиниВчера се състоя първото за годината редовно заседание на Общински съвет град Добрич. По традиция местните парламентаристи отпочнаха работа с 15-20 мин. закъснение и присъстващи в залата граждани се чудеха дали така съветниците  спазват работното време във фирмите, където работят /все пак те доят и данъкоплатците с немалките си заплати на съветници, понякога и с глуповати речи и  решения/.

Д-р Мирослав Попов -  председател на ОбС, поздрави всички с настъпилата 2005 г. и им пожела здраве и късмет, след което даде отчет по първата точка от дневния ред за изпълнение на решенията на ОбС през второто шестмесечие на 2004 г. Ясен Пенчев от БСП заяви, че от така поднесения отчет на него не му станало ясно има или не изпълнени решения и какви са причините те да не са изпълнени. Друг съветник от същата група  - Владимир Банов - заяви, че според него има "зацикляне" по отношение изпълнение на решенията на съветниците, касаещи ПФК "Добруджа" и попита кмета Д. Николова смята ли да работи в тая посока. Д. Николова в отговор заяви, че тя няма да изпълни решения, които въвличат общината в съдебни спорове. В крайна сметка единодушно бе приет отчетът.
На вниманието на уважилите сесията бе представено от кмета състоянието на престъпността на територията на общината. В отчета бе заявено, че за 2004 г. има регистрирани 1601 престъпления, срещу 1657 за 2003 г. От тях разкритите са 764 през 2004 г., срещу 568 за 2003 г. По отношение на престъпленията, свързани с наркотици, установените такива през м.г. са 26 сочи още статистиката, срещу 16 през 2003 г.  Д. Николова предложи да бъде актуализирана Наредба № 1, да се закупят и монтират камери в центъра, където се извършват хулигански прояви, да се осигури допълнително гориво за колите на I РПУ, компютърни конфигурации и други. Валентин Николов предложи да се монтират камери не само пред дискотеките, а и пред средните училища, тъй като там най-често се продават марихуана и други видове дрога. Арх. Емилия Добрева заяви, че трябва да се обърне повече внимание на вандалските прояви и изрази готовност дори съветниците да работят превантивно и да разясняват в училищата на подрастващите, че това, което те правят, се заплаща от техните родители. Михаил Стоев заяви, че трябва също сериозно внимание да се обърне на животинската престъпност и да се поднесе информация за проблема с кучетата в Добрич. Владимир Банов предложи да се въведе такса "Смет" за домашните любимци. След обсъждане, единодушно бе приет проектът с решенията. Прие се също откриването на процедура за разработване на общински план за развитие за периода 2007-2013 г. Съветниците не дадоха съгласието си и отложиха за следващо заседание сключването на извънсъдебно споразумение с Компанията за инженеринг и развитие /КИР/ за компенсиране на КИР с имот с площ от 331 кв.м. Не бе прието също и преобразуването на ДКЦ I от ЕООД в ООД. Съветниците одобриха приватизационната програма за 2004-а и плана за работа за 2005 г., както и предложението за определяне на комисия за избор на управител на общинското дружество "Тролейбусен транспорт". Приети бяха още отчетът по разходване на средствата на общинския облигационен заем и програма за реализация на благоустройствени мероприятия върху обекти общинска собственост с участието на граждани. 
 


Сходни връзки

В. БАНОВ ОТ БСП РОДИ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДА ИМА ТАКСА "СМЕТ" И ЗА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
В. БАНОВ ОТ БСП РОДИ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДА ИМА ТАКСА "СМЕТ" И ЗА
Автор: Anonymous да 2005-01-28 @ 11:53 EET
ПЕСОВЕТЕ СТАВАТ ДАНАКОПЛАТЦИ ФУТБОЛА НЕ ВЪРВИ С ОСТАНАЛИТЕ
ДА СПРЕТНЕМ ЕДНО КУЧЕШКО ОТБОРЧЕ /МОЖЕ И ДВЕ/ И ДА СЪТВОРИМ
"ПЕС-ЛИГА" БЕЛКИМ ИЗЛЕЗЕМ ПЪРВИ.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди