изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:04 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБюлетин на МВР от 26 януари

София. Снощи автопатрул на ПСО-СДВР в кв.”Хр.Ботев” по охрана на обществения ред засякъл на ул. “520”  Н.А./24 г./ и И.А./28 г./, известни на полицията, с прякори “Майорите”, докато разрязвали с горелка откраднат електрически стълб с разпилени наоколо инструменти. При появата на полицаите криминално проявеният И.А. им казал да ги оставят да си довършат “работата” и оставил двеста лева на арматурното табло на служебния автомобил “Ланд Ровер”. На крадците веднага са поставени белезници, а на място е извикана дежурна-оперативна група от Първо РПУ. “Майорите” са отведени в РПУ, след което са задържани в ареста. Тримата главни сержанти са предложени за награда от ръководството на Охранителна полиция-СДВР.
Криминалисти от Трето РПУ заловиха 50-годишния В.Т., регистриран за различни престъпления,осъждан, който при възникнал скандал на бул. “Ал. Стамболийски” нанесъл порезни рани в шията на столичанин. На задържания е наложена мярка за неотклонение “подписка”. При друг подобен случай, след грубо нарушение на обществения ред, в Пето РПУ бе задържан известният на полицията В.Д./32 г./, осъждан, срещу когото бе образувано бързо полицейско производство по чл.408 Б от НПК. Състав на СРС наложи на задържания ефективна присъда девет месеца лишаване от свобода. От служителите на Пето РПУ бе заловен и крадецът Г.Т./21 г./, а преписката по бързото полицейско производство също бе внесена в съда и на Г.Т. бе наложена ефективна присъда шест месеца лишаване от свобода.
Измамници бяха заловени след навреме подадени сигнали в столични РПУ. Известният на полицията Х.И./31 г./ отмъкнал 700 английски лири от 53-годишна столичанка до чейнчбюро на ул. “Раковски” с обещанието за по-висок курс при обмяна на валутата. При извършената проверка от служители на Икономическа полиция – Пето РПУ бе установен 48-годишна служителка в лаборатория за психологически изследвания, подправяла изпитни протоколи на скъсани кандидат-професионални водачи на МПС. Материалите по случая са изпратени в СРП с мнение за образуване на предварително производство срещу З.Б. по чл.282 от НК /престъпление по служба/.
Служители на Осмо РПУ заловиха взломаджията Т.Я./27 г./ от кв. Абдовица, който с негов съучастник разрушил телена ограда на новостроящо се хале на столична фирма на ул.”Н.Бончев” и отмъкнали меден кабел. Тяхно дело е и кражба на инструменти и техника от сградата на 28-ма поликлиника, след като разбили метална решетка на прозорец. На задържания Т.Я. е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция”, съучастникът му се издирва.  Други двама техни “колеги” бяха заловени от служители на Седмо РПУ. Известните на полицията И.Н./43 г./ и Б.Г./43 г./ откраднали носещи метални конструкции от обект  на столична фирма в кв. “Горубляне”. Двамата са заловени по “горещи” следи при проведени бързи заградителни действия, а откраднатото е иззето от полицията. И.Н. и Б.Г. са задържани за 24 часа в ареста на РПУ, срещу тях е заведено дознание.
Вчера следобед възникна пожар в дома на инвалид в с. Владая, при който мъжът е починал . По първоначални данни причина за огъня е неизправна печка. Тежко произшествие стана вчера следобед на бул. “Мария Луиза”, срещу 7-ма поликлиника, при което загина 75-годишна пешеходка, ударена от лека кола “Мерцедес” с водач 24-годишен столичанин. През денонощието от служители на СДВР и РПУ са разкрити извършителите на 26 криминални деяния.

Хасково. Вчера хасковските криминалисти задържаха 43-годишния Г.А. от с. Въгларово. Около 18 часа предната вечер, след като погълнал неизвестно количество алкохол, той предизвикал скандал с брат си– Б.А./47 г./ и му нанесъл побой с юмруци. След сбиването,  го оставил навън през цялата нощ, а на сутринта го намерил бездиханен. След като направил неуспешен опит да го съживи, отишъл в кметството и съобщил за инцидента. От там в 11,15 часа е подаден сигнал в РПУ и в центъра за спешна помощ. Пред  пристигналата на място оперативно-следствена група Г.А.направил пълни самопризнания. По-късно е установено, че на по-възрастния брат е настъпила от множество травми по главата и тялото  и измръзване. По случая е образувано следствено дело.

Търговище. Почти килограм марихуана откриха в кола вчера полицаи от РДВР. При рутинна полицейска проверка в лек автомобил “Форд Фиеста” с търговищка регистрация служителите намерили сухо тревисто вещество, реагирало при проверка с полеви наркотест като марихуана. Общото тегло на изсушената трева е 889 грама. Дрогата била опакована в шест найлонови плика. Колата, шофирана от криминално проявения К.М., на 28 години, жител на  Търговище, е негова собственост. Той е осъждан за извършване на взломни кражби и въоръжени грабежи. В автомобила е пътувал и 23-годишният Г.Х., също от същия град. Двамата са задържани в РДВР. По случая е образувано следствено дело по чл. 354-б от Наказателния кодекс.

Велико Търново. Вчера от домовете на трима жители  на село Деляновци са иззети различни незаконно притежавани  оръжия. Гладкоцевпа пушка “Тула” с рязани цеви и 129 патрона различен калибър са намерени и иззети от къщата на 56-годишен мъж. Образувано е бързо полицейско производство. В имота на негов 42-годишен съселянин  полицаите преброили самоделен пистолет / пригоден за стрелба с патрони 5,6  мм/, седем патрона, револвер марка “Сент Етиен”- шестзаряден /пригоден за стрелба с пистолетни патрони 9/18/ , “Макаров”. Срещу него е образувано дознание в РПУ Свищов. От дома на най-младия /35-годишен/ от тримата след претърсване полицаите иззели  самоделна пушка с използвани части от ловна гладкоцевна пушка, пригодена за стрелба с патрони 12-ти калибър. И срещу него е образувано бързо полицейско производство.

Плевен. Вчера сутринта при проведена специализирана полицейска акция съвместно с данъчни експерти, служители от “Икономическа полиция”- РДВР иззеха от складово помещение в града близо 500 бутилки по 0.7 литра от известна българска  марката уиски, облепени с акцизни бандероли за вместимост на бутилката 0.2 л. Подмяната на бандеролите е извършена с цел заплащане на по-малък размер акциз. Складовото помещение е стопанисвано от софийска фирма. По случая е образувано следствено дело.


Благоевград. Служители на РПУ - Гоце Делчев установиха трима братя, нанесли побой на две момчета в градския парк. Около 22.30  часа вчера 18–годишно момче от доспатското с.Любча, потърсило помощ в полицията и съобщило, че той и негов по-млад приятел от същото село били бити безпричинно в градската градина. В резултат на побоя по-малкият М. Б. /на 16 г./, пострадал тежко и е настанен в болница с временна опасност за живота. Потърсилият помощта е с наранявания в областта на главата. След проведените бързи оперативно – издирвателни действия служителите на РПУ бързо  установили побойниците : трима братя на 19,22 и 25 години от Гоце Делчев. Те са задържани в РПУ със заповед за 24 часа, води се дознание.

 
Пловдив. Пенсионерка бе измамена в дома си в Брезово при разваляне на черна магия. Вчера около 13.30 часа две непознати жени  пристигнали в дома на  66-годишната жена и я убедили, че й е направена черна магия. Твърдението си те дори подкрепили с факти, като посочили датата на орисването. Според тях това станало точно преди  месец, когато около 22 часа някой тропал по прозореца на пенсионерката. Възрастната жена си спомнила, че наистина е имало такова нещо. Наивно им повярвала и завързала в кърпа наличните си 190 лева, както й казали мнимите доброжелателки. По думите им, парите трябвало да стоят така известно време. Когато по-късно жената развързала кърпата, разбрала, че е била измамена.

ПАБ. Пожар, обхванал едноетажни постройки в района на МБАЛ – Благоевград, потушиха огнеборците от РС ПАБ в града. Днес  към 4.15 часа в противопожарната служба е получен сигнал за пожар в едноетажни постройки на територията на болницата, където се намират столова и  няколко стаи, ползвани от техници към болничното заведение. Незабавно към местопроизшествието се отправят два противопожарни автомобила с осем души екип, които  локализират огъня и прекратяват разрастването му. Огънят е унищожил стая на техническия персонал и около 100 кв. м. покривна конструкция. Няма пострадали при бедствието и не се е наложило евакуирането на пациенти от болничния комплекс. Причините за пожара и размера на щетите са в процес на установяване. Дежурна следствено – оперативна група  извършва оглед на мястото на произшествието.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.43 секунди