изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:21 EEST
АФП: Българският парламент разреши чужденци да купуват земя в България    
ПарламентСофия. Българският парламент разреши чужденци да купуват земя в България в рамките на поправките в конституцията на страната с цел приравняването на законодателството с европейското, съобщава АФП

Поправките в Конституцията от 1991 г., приета след падането на комунистическия режим, ще бъдат гласувани на три пъти и трябва да бъдат одобрени с квалифицирано мнозинство, т.е. 180 гласа, за да влязат в сила, отбелязва агенцията. Друг текст от законопроекта за изменения в конституцията предвижда създаване на възможност за предаване на български граждани на чужди държави и юрисдикция.
“Чужди физически и юридически лица ще имат правото да придобиват собственост върху земя, съгласно условията, произтичащи от присъединяването на България към ЕС или влязло в сила международно споразумение, или по наследство”, гласи текстът на поправката.
В същото време депутат от Българската социалистическа партия припомни, че договорът за присъединяване на България към ЕС предвижда гратисен период от 7 години за закупуването на земя. Предложението на БСП, което бе отхвърлено, бе право на придобиване на собственост върху земя да имат само граждани на страни от ЕС, при условие, че развиват селскостопанска дейност.
Според публикации в българската преса, в България все повече зачестяват случаите на покупки на имоти от чужденци, основно граждани на Великобритания с перспективата за покачване на цените с присъединяването на страната ни към ЕС.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

АФП: Българският парламент разреши чужденци да купуват земя в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди