изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:08 EEST
До момента няма резултат от преговорите с терористите в Налчик    
Заложници Налчик. В Налчик продължава спецоперацията по неутрализирането на терористите. Членовете на екстремистката организация джамаат “Ярмук” отказват да се предадат, предаде радио Ехото на Москва.

До момента няма резултат от преговорите. Терористите отказват да излязат от зданието един по един. По предварителни данни те държат за заложници две жени. Терористите искат да излязат от сградата само със заложниците.
Според друга информация, съобщена от Интерфакс, която се позовава на източник от органите на реда на Кабардино-Балкария, двете жени са приятелки или даже съпруги на екстремистите.
Спецчастите, разположени около 9-етажната сграда в Налчик, в която са се укрепили терористи от джамаата “Ярмук”, се подготвят за щурм. Това съобщава Интернет-сайтът на чеченските сепаратисти Кавказ Център. Радио Ехото на Москва съобщи, като се позова на източник от органите на реда в републиката, че на първия и на четвъртия етаж на жилищната сграда са блокирани по 3-4 души във всеки апартамент. Служителите на реда са предложили на терористите да освободят намиращите се с тях жени, но предложението е било отклонено.
Спецоперацията в град Налчик, където терористи се укрепиха в 9-етажна жилищна сграда, продължава. От МВР на Кабардино-Балкария отрекоха появилите се по-рано твърдения, че няколко от терористите са се възползвали от гъстата мъгла и са успели да преминат през блокадата на спецчастите, предаде радио Ехото на Москва. Министърът на вътрешните работи на републиката Хачим Шогенов заяви за ИТАР-ТАСС, че блокадата на улицата и около жилищния блок е толкова плътна, че никой от екстремистите не би могъл да премине незабелязано. Жилищният квартал е плътно обкръжен от военнослужещи от вътрешните войски и служители на МВР и на руската Федерална служба за сигурност. Самият блок е блокиран от бронетранспортьори. На съседната улица са разположени линейки и пожарни автомобили. Живеещите в околните сгради са евакуирани. По инфорамация на органите на реда в апартамента се намират между 6 и 8 екстремисти, предполагаеми членове на организацията “Ярмук”.
Събитията се разиграват на около 500 метра от летището в града. Терористите са се укрепили на четвъртия етаж, съобщава Радио Свобода. Информацията за техния брой е противоречива – от 3 до 8. По непотвърдена информация сред екстремистите има жени и деца. Не е известен техният брой, нито това дали са заложници. Преговорите се водят от вчера от 17.00 ч. местно време. Не е известно дали терористите са поставили искания. Около сградата са разположени БТР-и. Спряно е подаването на електричество, газ и вода.
Интернет-сайтът на чеченските сепаратисти Кавказ Център съобщава, че терористите са готови да се сражават с руските спецчасти. Министърът на вътрешните работи на Кабардино-Балкарии Хачим Шогенов заяви в блокирания жилищен блок в руския град Налчик е възможно да има до четирима екстремисти, предаде по-рано ИТАР-ТАСС. Той подчерта, че двете жени “не са заложнички”. “Те заедно с тях”, заяви министърът. За момента все още не се планира щурм на сградата.
Междувременно милицията продължава да води преговори. ИТАР-ТАСС съобщава, че служителите на органите на реда имат разпореждане да водят преговори с терористите, докато те се предадат без употреба на сила. Задействана е бронетехника. Източник от органите на реда в републиката съобщи, че “терористите отказват да се предадат и да излизат един по един, а са изразили желание да напуснат сградата всички заедно”. Категорично отказва да излезе лидерът на групата Муслим Атаев, съобщава радиото.
По-рано бе съобщено, че е възможно сред терористите в Налчик да се намира Муслим Атаев - високопоставен ислямски екстремист, ръководител на групировката “Ярмук”, отговорен за нападението над службата за контрол на наркотиците в Русия в Кабардино-Балкария в нощта на 13 срещу 14 декември. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

До момента няма резултат от преговорите с терористите в Налчик | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди