изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:11 EET
Продължава подготовката за щурм на жилищния блок в Налчик    
ЗаложнициНалчик. В Налчик, столицата на Кабардино-Балкария, силовите структури все повече стесняват пръстена около сградата, в която се намират екстремисти на джамаат “Ярмук”, предаде ИА РЕГНУМ, като се позова на източник от правоохранителните органи.

Край жилищния блок са заели позиции бойци на специалните части. Налице е подготовката на щурм на сградата, посочва агенцията. Предполага се че терористите се намират в два апартамента – на първия и на четвъртия етаж. Заедно с тях са две жени, които най-вероятно са техни съпруги или съучастнички. Районът, където са блокирани терористите, се намира на пътя за големия курортен център Пятигорск. Преговорите се водят само с двама от терористите. Властите са готови да осигурят коридор за извеждане на жените, но те сами отказват да напуснат жилищата. За терористите се предполага, че са от групата, която пое отговорност за нападението на Управлението за държавен наркотичен контрол на Кабардино-Балкария на 13 срещу 14 декември миналата година. При нападението тогава бяха убити 4 милиционери и бяха откраднати над 250 автомати и пистолети, както и много патрони. Вероятно спецчастите се готвят за щурм, но отлагат заради мъглата или преговорите. Районът е обкръжен с бронетранспортьори. Журналистите и евакуираните жители са на 500 метра от блока, където се укриват терористите.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Продължава подготовката за щурм на жилищния блок в Налчик | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди