изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 13:31 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБюлетин на МВР от 27 януари

Бургас. Вчера в РПУ Карнобат е получено съобщение за отвличане на 13- годишно момиче от улица в Сунгурларе. Установено е, че то е отведено в частен дом в Карнобат. Вследствие на бързите оперативно-издирвателни действия на полицейските служители малолетното момиче е открито и предадено на родителите си, а срещу извършителя на отвличането – 18 годишния М.К. от Сунгурларе е образувано следствено дело.

София. Самоделно взривно устройство избухна снощи към полунощ пред бл. 502 в ж.к.”Младост-1 А”. То е било заложено под задна гума на автомобил “Алфа Ромео”, собственост на столична адвокатка, паркиран пред същата кооперация. Районът е бил отцепен от автопатрули на Седмо РПУ и е извършен внимателен оглед на мястото от екип на ДОТИ- МВР и дежурна следствено-оперативна група от СДВР. Работата по разследването на бомбения атентат продължава.
41-годишен криминално проявен мъж бе откаран днес към 7,40 часа в Окръжна болница с огнестрелни рани в краката. Криминално проявеният Р.А. пострадал при скандал на автобусна спирка до бл. 206 в ж.к.”Дружба”. През нощта той участвал и в сбиване в същия район, като получил медицинска помощ в “Пирогов” и бил освободен. По първоначални данни, след това той се върнал в комплекса да си разчисти сметките и този път получил два куршума в краката. По инцидента работят служители от Осмо РПУ и СДВР.
Трима младежи са задържани за 24 часа в ареста на Седмо РПУ за побой на жител на с. Костенец. Известните на полицията Д.В./21 г./ от Мизия, И.П./21 г./ от Видин и Д.Н./24 г./ от кв. “Д. Миленков” в столицата пребили жертвата си пред дискотека “Джим Бим” в ж.к.”Студентски град”. Срещу тях е образувано бързо полицейско производство.
Столични полицаи заловиха трима грабители след подадени жалби от пострадали граждани. 35-годишна жена бе нападната и бита до подлез на бул. “Ботевградско шосе”, след което й е взета чантата с 200 лева и лични документи. Служители на Пето РПУ разкриха и задържаха извършителя- криминално проявения Л.И./24 г./ от с. Каменар, Разградско, срещу когото е заведено дознание. Наложена му е мярка за неотклонение “парична гаранция”. 14-годишно момче бе бито и ограбено в района на 56-о СОУ в ж.к.”Люлин” от свой връстник, който му взел златно синджирче и кръстче. Криминалисти от СДВР задържаха по случая 13-годишния К.Д., известен на инспекторите от Детска педагогическа стая, който е разпита и предаден на родителите му. Преписката по случая е докладвана на следствието. От грабители пострада и мераклия, който ползвал услугите на проститутки в района на “Лъвов мост”. По- късно една от тях се върнала с непознат мъжага и нанесли на клиента побой, като му взели 40 лева, аудиокасети и лични документи. Служители от ПУ “Оборище” заловиха извършителите Ц.П./29 г./, осъждан и 29-годишната “труженичка” Е.С., на която е наложена мярка за неотклонение “подписка”.
Криминалисти от Седмо РПУ и СДВР разкриха и задържаха трима извършители на взломна кражба в ж.к.”Мусагеница”. Известните на полицията М.М./24 г./, руският гражданин Б.Б./22 г./ и К.Н./26 г./ разбили входната врата на апартамент в комплекса и отмъкнали златни накити на стойност около 2000 лева. Тримата са в ареста за 24 часа, срещу тях е образувано дознание. По-късно арестът на Б.Б. е бил удължен с нови 72 часа. 

Пловдив. Вчера към 21.10 часа в РПУ – Казанлък е получено съобщение от “Спешна помощ” за простреляно лице в частен дом на ул.”Илинден”. На място е установено, че 59-годишният Н.Н. от Казанлък се е прострелял с незаконно притежавано ловно оръжие. При направения оглед са открити и иззети  ловна пушка успоредка 16 кал., самоделен пистолет, 22 патрона 16 кал., 24 гилзи 16 кал., 2 патрона 7,62 мм, патрон 7,65 мм, патрон 9х18 мм, 52 ловни капсули тип “Уинчестър”, 51 ловни капсули тип “Живело”, 17 куршума 7,62 мм, 260 куршума 5,45 мм, 8 кг. оловни сачми и 1 кг. димен барут. Н.Н. е приет в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота. По случая е образувано полицейско производство.

Търговище Автопатрул  на РПУ задържа автокрадец с автомобил, обявен за общодържавно издирване. Вчера към 22,45 часа в района на парк “Борово око” автопатрул на РПУ-Търговище засича лек автомобил “Рено Шамад” с великотърновска регистрация, обявен за общодържавно издирване от РПУ-Горна Оряховица. В 22,50 часа същият автомобил е задържан на пешеходната зона на ул. ‘Васил Левски”, след като се блъснал в дърво. След проведеното издирване е установено, че водачът Г.К. / 35 г./ от гр. Г.Оряховица, е откраднал  автомобила в същия град. Той е настанен в МБАЛ-Търговище под охрана, по случая е образувано дознание.

РДВР- София. Беглец от интернат в с. Бериево бе заловен след сигнал на граждани. В ПУ-Божурище бил получен сигнал за двама съмнителни непознати, които се придвижвали по пътя  с. Златуша – с. Росоман. Непосредствено след получаване на информацията в с. Росоман полицейските служители задържали софиянеца К.М. /26 г. / и 16-годишен младеж  Оказало се, че момчето е беглец от социално-педагогичен интернат в с. Бериево. Полицаите установили, че двамата  разбили къща в Златуша и откраднали медни и алуминиеви съдове. Срещу К.М е образувано бързо полицейско производство. Непълнолетното момче е транспортирано до Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в столицата и ще бъде предадено на интерната в Бериево.

Вчера по предварително утвърден от началника на РЗ “Полиция” в РДВР план,  служители на сектор “Икономическа полиция” съвместно с представители на “Арсис консултинг” /упълномощени юридически представители за територията на България на носителите на регистрираните търговски марки “Найк”, “Адидас” и “Пума”/ проведоха специализирана полицейска операция в курорта “Боровец”. Целта на акцията е установяване на незаконно разпространение на стоки, носещи знаци на регистрирани търговски марки без знанието и разрешението на носителите на правата за тях. Обект на проверка бяха три магазина за спортни стоки и принадлежности. Проверяващите установили, че в тях се предлагат маратонки  без разрешението на носителите и контролиращите марките “Найк”, “Адидас” и “Пума”. От магазин, намиращ се на търговската улица пред хотел “Рила”, са иззети 174 чифта маратонки  “Найк” и 19 чифта “Пума” без разрешение и в нарушение на търговските марки. В друг магазин на същата улица са иззети 50 чифта маратонки “Найк” и 51 чифта “Пума”. В магазин за спортни стоки, дрехи и принадлежности в хотел “Рила” са иззети 99 чифта маратонки “Найк” и 10 чифта “Пума”. За извършените претърсвания и изземвания в обектите бяха изготвени протоколи, незабавно предоставени и одобрени от Районен съд-Самоков. Образувани са три полицейски производства за престъпления по чл. 227 от НК срещу собствениците и представителите на едноличните търговци.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди