изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:50 EEST
"ИМАТЕ КРАСИВИ И УДОБНИ ХОТЕЛИ, НО Е НУЖНА ИНФРАСТРУКТУРА"    
Новини

заяви пред журналисти вчера генералният консул на Руската Федерация във Варна - Аслан Джаримов. Той посети фирма "Беларус Агротехника Експорт", която е мажоритарен собственик на военно-ремонтния завод "Хан Аспарух"



Около 120 000 руски туристи са посетили България през м.г., заяви генералният консул Аслан Джаримов и допълни, че не очаква броят им значително да се увеличи през 2005 г. Според него, всичко зависи от това как ще ги посрещне българската туристическа индустрия. "България строи красиви и удобни хотели, но е нужна инфраструктура" - каза А. Джаримов и добави, че е необходимо да се подобри състоянието на пътищата. Общият стокооборотът за 2004 г. между България и Русия възлиза на 1.5 милиарда долара. Той си остава на едно ниво и структурата на вноса и износа почти не се променя, каза още генералният консул.

Във връзка с отбелязването на 60 години от победата над фашизма, в Русия е създаден организационен комитет, оглавяван от президента Владимир Путин, каза още А. Джаримов. Над 50 държави са потвърдили участието си в отбелязването на празника. А генералното консулство на Руската Федерация във Варна е направило инвентаризация на паметниците на съветските войни в района, за който отговаря. М.г. дори са поправени някои от тях.

Вчера Аслан Джаримов посети фирма "Беларус Агротехника Експорт", която е мажоритарен собственик на ВРЗ "Хан Аспарух". Генералният консул заяви, че не е напълно запознат със ситуацията там, но е дошъл да придобие по-пълна представа. Ръководството на фирмата му показа базата.

 


Сходни връзки

"ИМАТЕ КРАСИВИ И УДОБНИ ХОТЕЛИ, НО Е НУЖНА ИНФРАСТРУКТУРА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди