изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:46 EEST
Най-скандалните обложки на плочи на всички времена    
Любопитно  От 30 януари до 1 май в поп-музея "Гронау" могат да се видят най-скандалните корици на албуми, съобщава bild.de.


  През 1968 г. Джон Ленън и Йоко Оно се снимат чисто голи на обложката на албума „Two Virgins“. По-късно тя бива напълно цензурирана и телата на двамата съпрузи се скриват зад грозна кафява боя. На оригиналната обложка на "Electric Ladyland" на Джими Хендрикс  са снимани голи красавици. Тук властите отново се намесват коригиращо. Истински скандална е плочата на Скорпиънс , на която се вижда голо момиченце зад счупено стъкло. По-късно тази снимка е заменена с групова фотография на бандата. Вижте най-скандалните албуми!!!

Скандалните цензурирани плочи на рок-звездите 

През 1968 г. Джон Ленън и Йоко Оно се снимат чисто голи на обложката на албума „Two Virgins“. По-късно тя бива напълно цензурирана и телата на изпълнителите се скриват зад грозна кафява боя.

На друга плоча хората отново откриват повод за спекулации. На нея е изобразен сладкиш, от който е отрязно едно парче. Цвета на плънката и течността, която изтича от кекса напомнят за образа на вагината. В цензурираната версия липсващото парче е заменено с решетка, а на заден план един полицай наднича през прозореца.

За кратко време на американския пазар оцелява плоча на Бийтълс, на която са снимани счупени кукли и части от сурово месо. Корицата веднага се подменя с най-обикновен фотос.

През 1958 на плочата на Chantels са изобразени цветнокожите певици от групата. По-късно те са заменени от неизвестна бяла двойка.

На "Electric Ladyland" на Джими Хендрикс са снимани голи красавици. Тук властите отново се намесват коригиращо.

Още по-учудващ е случаят, в който звукозаписната фирма не одобрява, че членовете на The Mamas And The Papas влези напълно облечени във ваната и замаскират цялата баня.

Голите момичета от "Roxy Music" са напълно изтрити от корицата.

Истински скандална е плочата на Скорпиънс, на която се вижда голо момиченце зад счупено стъкло. По-късно тази снимка е заменена с групова фотография на бандата.

Обложката на албум на Silver Convention е определена като сексистка и е цензурирана.

От снимката на плочата на Ufo секс-сцената буквално е изтрита.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Най-скандалните обложки на плочи на всички времена | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди