изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 06:34 EEST
БСП започва консултации за оставка на правителството    
Политика

Станишев предложи да бъдат ограничени правата на правителството при сключване на големи приватизационни сделки.


БСП започва консултации за искане на оставката на правителството и на председателя на парламента Огнян Герджиков. Това се казва в декларация на Висшия съвет на партията, приета на днешния му пленум, предаде БГНЕС.
Първа точка в пленума ва Висшия съвет беше обсъждане на скандала с приватизацията на "Булгартабак" и провалилите се заседания на парламента вчера,  на които трябваше да се разисква приватизацията на тютюневия холдинг. След скандала опозицията проведе консултации за оставката на правителството и оставката на председателя на Народното събрание.
Според Сергей Станишев правата на правителството за сключване на големи приватизационни договори месеци преди края на мандата му трябва да се ограничат, предаде "Фокус". Той заяви, че е нужно да се спре веднага приватизацията на “Булгартабак холдинг”, тъй като този договор противоречи на националните интереси на България. По думите му договорът е сключен в условията на нелоялна конкуренция и това създава предпоставки за монополизъм на концесионера. Приватизацията на “Булгартабак” ще спре износа на цигари от страната, като България ще трябва да плаща и за да продаде фабриките си. Това са основните акценти на договора, срещу които се обявява БСП в декларация.
“Месеци преди финализирането на подписването на договора за присъединяване към ЕС страната ни преживява политически трус, за който носи отговорност цялата ПГ на НДСВ”, каза Станишев.
Лидерът на Демократи за силна България /ДСБ/ Иван Костов, който е във Варна, заяви, че е готово да подпише вот на недоверие към правителството, "но приемането му зависи от това дали НДСВ ще се спазари с Новото време и ДПС". http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

БСП започва консултации за оставка на правителството | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди