изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:00 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБюлетин на МВР от 30 януари

София.  Вечерен запой в кв.”Гевгелийски” по щастлива случайност не доведе до трагични последици за семейство в един от жилищните блокове там. След солидна почерпка Г.Б. /62 г./, живеещ в съседен блок и гостът му Х.К./54 г./ произвели изстрели с пистолет “Макаров” от балкона на дома на домакина, при което един от куршумите пробил прозорец на един от отстрещните апартаменти и се забил в кухненски шкаф. В този момент в помещението се намирала 10-годишната дъщеря на собствениците, която не е пострадала. След получен сигнал за стрелбата на адреса веднага са изпратени служители на Трето РПУ, които са извършили оглед в жилището и са иззели проектила. Полицаите установяват, че е стреляно от кооперацията на “празнуващите” и залавят Г.б. и Х.К., които са отведени в РПУ. От двамата са взети натривки и са задържани за 24 часа в ареста. Пистолетът е законно притежаван от Г.Б., бивш спортист, пенсионер. Работата по случая продължава дознател от РПУ.
Подобен нощен инцидент завърши с един убит в кв.”Малашевци”. Вчера в дежурната на Второ РПУ към 4 часа призори е получен сигнал от екип на Бърза помощ за прободен  мъж в къща на ул. “Вела Чорбова”. На място веднага е изпратен автопатрул, който установява, че при възникнал скандал собственикът на жилището Д.М./24 г./ ранил в сърцето с нож своя гост П.Г./28 г./ от кв. “Ботунец”, който починал. В къщата е извършен оглед от дежурна следствено-оперативна група и съдебен лекар. Д.М. е задържан в полицейския арест.
Автокрадци бяха заловени от столични полицаи при проведени специализирани операции. Криминалисти от СДВР откриха в гараж на бул. “Възкресение” лека кола “Ауди А6” с интервенция върху номера на рамата. Установено е, че колата е укрита от Д.И./32 г./, регистриран за различни престъпления, срещу когото е заведено дознание. С прокурорско разпореждане е задържан за 72 часа в ареста. При друга операция на криминалисти от Осмо РПУ и СДВР в гараж в с. Кривина е открит лек автомобил “Ауди 80”, откраднат от кв. “Горубляне” на 11 януари. Установено е ,че колата е отнета от М.Н./38 г./, осъждан, Е.Л./39 г./, известен на полицията и М.Л./21 г./, тримата от с.Казичене и с. Кривина. По случая е заведено дознание. Автокрадците са задържани за 24 часа в ареста, след което М.Н. е задържан за нови 72 часа с постановление на прокурор.
Служители на Девето РПУ заловиха и “колегата” им П.И./26 г./ от нови Искър, известен на полицията. Той откраднал товарен автомобил “Шкода”, паркиран в ж.к.”Люлин”, след което го нарязал и предал частите в изкупвателен пункт в Нови Искър. След задържане за 24 часа в ареста на автоджамбазина е взета мярка за неотлонение “парична гаранция”.
През денонощието служители на СДВР и РПУ са разкрили извършителите на 15 криминални деяния та. Сле падналмия тази нощ сняг  имаше серизони затруднения в движението в столицата, по Околовръстния път и в районите на редица КПП-та.

Пловдив. 22-годишен пловдивчанин е задържан вчера на ул.”Копривките” в областния град, след като се опитал да изхвърли найлонова торба с марихуана /84 грама/ от лек автомобил “Форд Ескорт”. В колата служители от Второ РПУ открили обгоряла капачка с 0,067 грама хероин. З.М. е познат на полицията и осъждан.
Друг 24-годишен пловдивчанин изхвърлил на земята две пликчета с малки количества амфетамин и марихуана при проверка на лек автомобил “Фиат Типо” на ул.”Ген. Колев” в областния град. По двата случая са образувани преписки, материалите са докладвани в Окръжна прокуратура-Пловдив.

Бургас. Хитрец измамил продавачка в Карнобат. В петък вечерта магазинерка в павилион за цигари в града се оплакала в РПУ, че бира измамена от непознат мъж. Към 18.30 часа тя говорила с неизвестния, който успял да я убеди, че е познат на собственика. Под предлог, че по негово искане трябва да достави вносни цигари, той поискал  700 лева за да реализира “сделката”. Жената се подвела и дала парите. Чак по-късно установила, че е станала  жертва на добре разиграния театър и алармирала полицейските служители за измамата. По случая е образувана предварителна проверка.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди