изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:06 EEST
Ирак - първите тайни избори в историята    
По света Избиратели и избираеми се крият, секциите се пазят в тайна. Бунтовниците разтърсиха Багдад с няколко мощни експлозии рано сутринта.


Ирак затвори границите си и летището в Багдад и обяви ранен полицейски час, докато бунтовниците засилват кампанията си за осуетяване на изборите. Движението на автомобили е забранено.
Въоръжени конвои доставят избирателни урни в 6000 секции в цялата страна. Силите за сигурност блокираха обширни райони на столицата в опит да предотвратят самоубийствени атентати.
Много иракчани натрупаха запаси от хляб, вода и бензин, като се опасяват, че днешният ден може да се превърне в кървава баня . Всекидневният живот е парализиран. Обикновеното население се страхува да гласува, тъй като различни терористични организации заплашиха, че ще убият всеки, който даде гласа си за правителство, подкрепяно от САЩ. Нападенията срещу избирателните секции. Кметът на град Самара вече обяви, че гласуването в града не може да се състои.
Най-вероятно три четвърти от сунитите в Ирак няма да гласуват. Те, както и шиитите искат американските войски да се изтеглят възможно най-бързо от страната след съставянето на правителство. 
Вчера, ден преди първите свободни избори в тази арабска страна, жертва на терористични акции станаха 17 души. Няколко избирателни участъци са били обстрелвани с миномет. Последният атентат бе насочен срещу американското посолство в Багдад. Двама души са загинали, а други шест са били ранени, когато един снаряд е улучил сградата на мисията.
Около 30% от иракчаните в чужбина вече дадоха гласа си. Изборите зад граница бяха организирани от Международната емигрантска организация в 14 страни по света (включително САЩ и Великобритания). 
Иракското правителство също ще предостави 2500 допълнителни войници за изборите, съобщи военното министерство в Багдад. Американският президент Джордж Буш заяви, че американските сили ще се изтеглят от Ирак най-рано след една година. Едва тогава може да се очаква, че иракските въоръжени сили ще могат да се грижат сами за сигурността в страната и за външните  граници, каза Буш. Въпреки обстановката на масово и трудно контролируемо насилие според американския президент изборите представляват “историческа възможност” за иракчаните". http://dnes.dir.bg/
 


Сходни връзки

Ирак - първите тайни избори в историята | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди