изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:00 EEST
С ЛЪЖИ И ИЗМИСЛЕНИ УСПЕХИ ЗДРАВКО ДАСКАЛОВ ОТМЪКНАЛ ХИЛЯДИ ОТ ОБЩИНА И СПОНСОРИ    
Спорт

  Ръководителят на “Фантастика” Здравко Даскалов прибрал близо 40 000 лева за 3-4 години. По време на тренировки наричал майките на състезателите крави. Водил заниманията с цигара в ръка. Състезателите мизерствали по състезания. Успехите на неговите възпитаници сe умножавали по няколко пъти. Средствата от концертите Здравко Даскалов прибирал за себе си. Клубът нямал действащ УС и лицензирани треньори.



“Крайно време е да изчистим името на спортните танци в Добрич”, споделиха родители на деца, които са водели тренировки в клуба по спортни танци “Фантастика”. Те са възмутени от действията на Здравко Даскалов през последните 3-4 години и разказаха фрапантни случай в отворено писмо, адресирано до областния управител Ивани Иванов, председателят на ОбС Мирослав Попов, постоянната комисия “Спорт и младежки дейности”, прокуратурата, данъчното, медиите, федерацията, спомоществователите и читалище “Й. Йовков”.

Началото на КСТ “Фантастика” е поставено на 22 ноември 2001 г. Тогава е бил съставен управителен съвет от 5 души, в който в момента са останали само двама - Здравко Даскалов и Янка Петрова. Членовете на общото събрание са били 30. Останали са 4. Според устава, управлението на клуба е от общо събрание, управителен съвет и на трето място от председателя. Останал е само последният, който еднолично взима решения. По време на учредителното събрание е било взето решение общото събрание да заседава най-малко веднъж годишно. Родителите споделиха, че от създаването му не са се събирали на общо събрание нито веднъж. “Искаме Здравко Даскалов да свика общо събрание и да бъдат избрани нови членове и нов УС. Не е редно да няма действащ УС. Не искаме от името на нашия УС той да иска спонсорства от бизнесмени, община и т. н. По груби изчисления той е отмъкнал от общината, от бизнесмените, от участията по заведенията в Албена и Златни пясъци близо 40 000 лева”, споделиха членове на общото събрание, които ще настояват за финансова ревизия. Те разказаха как на вечер децата на “Фантастика” имали по две участия в заведения. Тарифата била 120 лева. Предложението на родителите било парите от едното участие да отиват за клуба - разходи за състезания и за подготовка, а от другото участие парите да бъдат поделени измежду десетте деца от групата на “Фантастика”. От парите за децата Здравко Даскалов си приспадал хонорар, който давал на Янка Петрова, глоби, които са му били съставени от КАТ за превишена скорост или за актове, когато е пътувал без колан. Спирал е пари и за гуми, които според него са се изтърквали. В крайна сметка не оставало нищо за децата, а често талантливите деца гледали как присъстващите в ресторантите вечеряли обилно. Върхът на наглостта бил, когато взимал от родителите двойно повече пари за такса участие за състезания. Вместо 16 лева, прибирал по 32 лева. Във всички случаи родителите са били спонсори за участия на своите деца по състезания. Плаща ли участието им, транспорта до града, където е било състезанието. Давали пари и за нощувките по хотелите. Независимо, че парите били дадени от родителите, след това Здравко Даскалов минавал и взимал фактури на името на клуба, които минавали за разход.

“Веднъж треньорите от Русе отседнаха в Балчик, където да водят тренировките на нашите деца. Родителите бяхме пак тези, които поехме разходите на треньорите. Здравко дойде и ни каза, че за 4 дни тренировките на нашата двойка ще струват 100 лева. Платихме, но единият състезател от двойка се разболя и вместо 4 дни тренира само половин час. По-късно разбрахме, че парите са влезли не в джоба на треньорите от Русе - семейство Деспотови, а в джоба на Здравко Даскалов”, разказват родителите.

Всъщност, семейството Иван и Елена Деспотови са единствените лицензирани треньори в клуб “Фантастика”, които имат правото да водят тренировки. В момента заниманията на най-малките деца се водели от Янка Петрова, която няма това право.

“Образованието на Здравко Даскалов не позволява да тренира децата. Нека да покаже дипломата си и какво е завършил, защото спекулира с това. Упражнява физическо насилие над децата и нарича крави майките на състезателите. Постоянно им налага психически тормоз, като нарича децата некадърници, което води до отрицателно влияние върху психиката на децата. Непрекъснато злоупотребява със средствата на родителите като измисля несъществуващи разходи. Злоупотребява с труда на децата, като получените средства прибираше само за себе си. Той злоупотреби с доверието на спонсорите в града, както и с доверието на работодателя си - читалище “Йордан Йовков”, като прибира голяма част от таксите за себе си и не отчита парите в касата на читалището. Да не говорим за пътуването до Италия, когато разходите за транспорт възлизаха на 2900 лева, а от 14 души той поиска по над 250 лева. Автобусът пътува с един шофьор, който не бе сменян. За господин Даскалов единственото кадърно дете е неговият син Петър и по този начин създава комплекси у останалите деца, след като ги нарича некадърни. Той умножава успехите по няколко пъти и манипулира общественото мнение с няколко медии, които продължават да му се доверяват. Нека журналистите от тези медии да си направят труда да проверят във федерацията дали информацията е достоверна. Трябва да отбележим още, че купите и медалите, с които се снимат Петър и Полина, са спечелени от всички деца на ТК “Фантастика”, а не само от тях”, разказват в отвореното писмо до обществеността родителите Росен Даскалов, Иванка Милева, Галин Стойчев и Мюследин Салим. Те ни информираха, че в същото време в Добрич има лицензирани треньори по спортни танци, които “благодарение” на Здравко Даскалов ги е срам да упражняват професията си. Родителите и федерацията са единодушни, че Петър Даскалов и Полина Колева са талантливи състезатели. Те дори са възхитени от колектива, който е имал някога клубът. И днес състезателите, макар и да защитават цветовете на различни клубове, се уважават по време на турнири.

В книжката “Дарования” за 2004 година, издавана от Община Добрич и Ротари клуб Добрич, пише, че Петър Даскалов и Полина Колева са спечелили 36 златни, 24 сребърни и 8 бронзови медала от международни и републикански състезания. Че били европейски шампиони и вицешампиони, трикратни шампиони на България за 2002, 2003 и 2004 г. В книжката "Дарования'2003" пише /по данни на Даскалов/, че общо за 2002 г. и 2003 г. са спечелени 32 златни, 14 сребърни и 6 бронзови медала. Родителите твърдят, че бройката на отличията е няколко пъти завишена. Освен това, излиза, че през 2004 г. клуб "Фантастика" е спечелил 4 златни, 10 сребърни и 2 бронзови медала. Родителите поискаха З. Даскалов да докаже всички спечелени медали чрез състезателните книжки на децата.

Потърсихме за коментар шефовете на федерацията. От там заявиха, че Петър Даскалов и Полина Колева не са европейски шампиони за 2004 г., а колкото за успехите им, изпълнителният директор на федерацията Красимир Евтимов каза следното: “Ще ни отнеме доста време, за да направим справка за представянето на Петър и Полина. Това е една от най-талантливите ни двойки, но за съжаление, не са европейски шампиони. Щом обаче по този начин могат да събират пари от спонсори, нека да го правят и да се обявяват както си искат.”

Росен Даскалов разказа още, че през 2004 г. Петър и Полина са участвали в 4-5 състезания. Ставали втори в София, Велико Търново, Пловдив и в Албена. Трансферирани са били три двойки от клуб “Фантастика”, от които е взел пари. Така е по правилник, но не е уведомил УС и не е свикал общо събрание. По-голямата част от 30 души, които на 22 ноември 2001 година са били седнали заедно и са основали “Фантастика”, са възмутени от действията на Здравко Даскалов и от това, че за 3-4 години е разбил клуба, а спортните танци в Добрич се сдобили с не добро име. Родителите съжаляват, че с труда на всичките деца в клуба тимът на “Фантастика” е можел да стигне далеч, но вместо това е видял дъното. СТАДИОН

 


Сходни връзки

С ЛЪЖИ И ИЗМИСЛЕНИ УСПЕХИ ЗДРАВКО ДАСКАЛОВ ОТМЪКНАЛ ХИЛЯДИ ОТ ОБЩИНА И СПОНСОРИ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
С ЛЪЖИ И ИЗМИСЛЕНИ УСПЕХИ ЗДРАВКО ДАСКАЛОВ ОТМЪКНАЛ ХИЛЯДИ ОТ ОБЩИНА И СПОНСОРИ
Автор: Anonymous да 2005-01-31 @ 11:12 EET
По-голяма глупост не бях чел. Явно идеята е да се оплюе г-н Даскалов и някой има интерес от това или пък пословичната ни завист и селска простотия си казват думата.Това, което се твърди не е вярно.Г-н Даскалов е чудесен професионалист.Лично съм присъствал на неговите репетиции. Има много добър подход към децата и предава уменията си на много високо ниво. Да не забравяме, че от него бе организиран първият конкурс по танци в нашия град. Сигурен съм,че и другите родители са на моето мнение. Възмутен съм от изписанта простотия тук.
З.С.
С ЛЪЖИ И ИЗМИСЛЕНИ УСПЕХИ ЗДРАВКО ДАСКАЛОВ ОТМЪКНАЛ ХИЛЯДИ ОТ ОБЩИНА И СПОНСОРИ
Автор: Anonymous да 2005-01-31 @ 11:26 EET
Като си толкова гъст със Здравко Даскалов, защо не си пишеш името, аз от тук откъде да знам истината.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди