изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:14 EEST
В БАЛЧИК ЩЕ ИЗГРАЖДАТ ДОМ ЗА ОТДИХ НА ТВОРЦИ    
Новини

Конкурсът за изграждане на Дом за отдих на творци в Балчик е спечелен от издателство “Захарий Стоянов” – гр. София, съобщи кметът на Белия град Красимир Михайлов.



Вече е сключен договор с издателството. Предстои възлагане на проектирането на сградата. По думите на директора "З. Стоянов" Иван Гранитски, през септември т.г., когато ще бъдат Четвъртите национални празници “Албена”, се предвижда домът да бъде открит.

М.г. местният парламент одобри да бъде продаден чрез конкурс 1 дка общински парцел във вилна зона “Сборно място”, с цел изграждане на творчески дом. Това стана по инициатива на издателство “Захарий Стоянов”, което е основен организатор на “Дните на културата – Албена” всяка година през последната седмица на септември. Тогава Балчик става център на много творчески контакти на граждани с интелектуалци. Целта на издателството е създаване на трайни традиции в Белия град за разнообразен културен обмен и контакти с най-изтъкнати представители на художествено-творческата интелигенция.

 


Сходни връзки

В БАЛЧИК ЩЕ ИЗГРАЖДАТ ДОМ ЗА ОТДИХ НА ТВОРЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди