изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:17 EEST
ПЪРВИЯТ ПОВЕЙ НА ЗИМАТА ЗАТВОРИ ПЪТИЩА В ОБЛАСТТА    
НовиниСилният вятър остави населени места в областта без ток. Затворени бяха пътищата от Добрич за Генерал Тошево, Тервел и Силистра. Не се препоръчваше пътуването до Крушари. Близо 80 автомобила закъсаха край село Генерал Колево

В ранния следобед вчера са били затворени пътищата Силистра - Добрич и Добрич - Тервел, съобщи за НДТ дежурният в Областно пътно управление. "Продължаващият снеговалеж и вятър са причина за образуването на навявания. Колите непрекъснато са в движение и почистват. Задължително е движението с вериги в района на Аксаковския баир и Добрич - Генерал Тошево, където има сериозно снегонавяване" - добави още дежурният в Пътно управление. Дежурният диспечер на "ВиК" заяви, че като цяло няма сътресения с водоподаването в областта. "Много за кратко в някои населени места от областта се наложи спиране на водата, поради спиране на тока по помпените станции" - добави още дежурният диспечер.
Директорът на "Електроразпределение - Варна" - клон Добрич, инж. Румен Цонев заяви, че поради силния вятър е имало проблеми с електрозахранването в областта. "В общините Добрич, Добричка, и Генерал Тошево нямаме проблеми, но в Тервел - с. Кочмар изключи един извод от 20-киловолтовото напрежение, по един в Шабла и Балчик също. Най-тежко бе състоянието в Каварна, където пет такива извода изключиха. Дежурните групи работиха през целия ден по отстраняване на авариите. Що касае токовите удари в Добрич в събота вечерта - това бяха проблеми със 110-киловолтовото напрежение, които изцяло зависят от времето" - добави още Р. Цонев.
Още в 3.30 часа са излезли машините на фирма "Шеле", които почистват улиците на града, съобщи за НДТ управителят на фирмата Григор Алексиев. "Колите работиха непрекъснато до обяд. След обяд излязоха в 16 часа и се прибраха към 19 часа. В най-стръмните участъци - ул. "Орфей" и "Хр. Ботев" бе почистено и нямаше проблем с движението на тролейбусите. Имаме готовност през ноща да излезем и да почистваме, така че сутринта, когато хората тръгнат на работа, да няма проблеми за движението на градския транспорт, както и основните пътни артерии да са проходими" - каза още Г. Алексиев.
Към 18 часа вчера вече бе затворен и пътят Добрич - Генерал Тошево, информира дежурният от Областно пътно управление. "Не се препоръчва пътуване и в посока Крушари, както и в цялата област. Имаме данни, че в Тервел на места от снегонавяванията има образувани преспи с височина от по 1.5 м. Имаме също подадени сигнали за заседнали коли в района на Ген. Колево и Ст. Караджа, както и няколко ТИР-а, влизащи в страната. Непрекъснато работят машините по почистването, но всичко зависи и от времето. Общо 38 машини почистват пътищата в областта, както и помагат на заседналите в преспите коли" - добави още дежурният в ОПУ.
От кмета на Генерал Тошево Димитър Михайлов НДТ научи, че в района на село Генерал Колево е имало около 80 закъсали в преспите автомобили.
По същото време снощи дежурна група на "Електроразпределение - Варна", клон Добрич, продължаваше работа по възстановяване на елзахранването на с. Стефаново, съобщи за НДТ инж. Р. Цонев. "Всички други аварии са отстранени и няма проблеми с елзахранването" - заяви още  Р. Цонев.
 


Сходни връзки

ПЪРВИЯТ ПОВЕЙ НА ЗИМАТА ЗАТВОРИ ПЪТИЩА В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди