изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:09 EEST
ДА ЗАПАЗИМ БОРБЕНИЯ ДУХ И ТРОДОЛЮБИЕТО СИ И ТАКА ДА ВЪЗПИТАМЕ И ДЕЦАТА СИ    
ОбществоКметът на Тервел - инж. Живко Георгиев пред НДТ

- Г-н Георгиев, в деня на тържественото отбелязване на 45-годишнината от обявяването на Тервел за град какво послание отправя кметът на общината Живко Георгиев към тервелчани ?
- Моите съграждани са хората, сред които се чувствам у дома си. Желая им от сърце да запазят борбения си дух и пословичното си трудолюбие и да възпитават същите качества у децата си.
- Кои са постиженията през тези 45 години, които утвърдиха Тервел като град?
- Днес тервелчани могат да ползват една съвременна инфраструктура, която им дава самочувствие на граждани. Над 1200 работни места се осигуряват от "Пластхим Т" АД и "Дека" ООД. И двете фирми имат добри позиции  на вътрешния и външния пазар. Добре развит е секторът на услугите. Децата, които завършват двете училища в града, получават достойна житейска реализация. Медицинските услуги са на добро ниво. Хората от третата възраст са включени активно в обществения и културния живот. Децата и учениците от общината имат възможност да се включват в спортни   и развлекателни мероприятия през учебната година и през лятната ваканция. Всяка година в града гостуват културни институции от национален характер. Читалището в града и самодейните състави в селата имат богата дейност. Земеделието е добре развито. Подобрява се състоянието на машинотракторния парк на земеделските производители.
- Готви ли се Тервел и как за интегриране в ЕС през 2007 година?
- Нашият град е типичен малък добруджански град. Усилията на неговите жители и управници са насочени към осигуряване на условия за модерно земеделие и животновъдство, към увеличаване броя на работните места, към възраждане на традициите от близкото минало за създаване на условия за изява на децата и стимулиране на творческите им заложби, към подобряване на материалната база на училищата. Стремим се да подобрим състоянието на медицинското оборудване в местната болница. Работим и за повишаване квалификацията на безработните в общината.
- Кои са най-близките проблеми, които ще бъдат решени в община Тервел за подобряване благосъстоянието на жителите на общината?
- Ще бъде доизградена канализация за отпадни води в града, предстои работа по благоустрояване на зоните за отдих и квартал "Изгрев". Ще работим в посока подобряване на пътната инфраструктура в града и общината, сградния фонд на учебните и детски заведения. Планираме да разработим проект за подобряване на инфраструктурната среда на стопанска зона за производство на земеделска и животинска продукция край град Тервел.
Разговаря Мариела БОНЧЕВА

 


Сходни връзки

ДА ЗАПАЗИМ БОРБЕНИЯ ДУХ И ТРОДОЛЮБИЕТО СИ И ТАКА ДА ВЪЗПИТАМЕ И ДЕЦАТА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди