изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:14 EEST
ОБЩИНСКИ ВЕСТИ НАКРАТКО    
НовиниОТ 1 МАРТ, или най-късно от 1 април ще започне да функционира ново общинско звено с предмет на дейност - събиране на местни данъци и такси, заяви вчера зам.-кметът по финансовите въпроси Иван Колев. "Това се налага с поемането администрацията на местните данъци и такси от общината.

На база срещи между кмета Д. Николова и директора на ТДД - Добрич Т. Тодоров бе уточнено, че числеността на звеното ще е 12 души - данъчни инспектори, касиер-събирачи и счетоводители. Ще бъдат поканени хора, които досега са работили в данъчното. Д. Николова и Т. Тодоров са се договорили още, че на тези от данъчните служители, които преминат на работа в общинското звено, работната заплата ще бъде запазена" - каза още И. Колев.
ОБЩИНА - ГРАД Добрич ще внесе искане в Централната комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи за отпускане на средства за корекция на част от дерето на р. Суха с дължина около 3 км, заяви на оперативка зам.-кметът арх. Пламен Ганчев. "Миналата година участък от това дере бе коригиран - също със средства, отпуснати ни от централната комисия. Сумата, която бе вложена, бе 155 хил. лв." - каза арх. Ганчев. Проливните дъждове са станали причина също да излезе от строя горелката на парокотелното на ОУ "Й. Йовков", но за ден проблемът е бил решен, заяви още арх. Ганчев.
В КРАЯ НА миналата седмица зам.-кметът Ваня Балчева е взела участие в работната среща на националната асоциация на ромите, работещи в държавни институции, стана ясно на оперативка в кметството. По време на срещата е бил избран Управителен съвет на асоциацията в 7-членен състав, като в него е включен Севгинар Мехмед от Община - град Добрич, добави още В. Балчева.
ОГРАНИЧИТЕЛНИ ЕЛЕМЕНТИ ще бъдат монтирани в града, за да се спре безразборното паркиране на автомобили по тротоари и в зоните за пешеходци, заявиха от кметството.
НА 3-ти ФЕВРУАРИ ще бъде подписан Меморандум за сътрудничество между Община Каварна и Община град Добрич, съобщи пресаташето на община Каварна Мария Сотирова. Кметовете на двата града Цонко Цонев и Детелина Николова ще положат подписите си в заседателната зала на Община град Добрич. Двете общини ще си сътрудничат в областта на културата, спорта, младежките дейности и екологията, традиционния и алтернативния туризъм. Ще участват съвместно в проекти и програми, финансирани от ЕС, както и в такива на
национално ниво.
 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИ ВЕСТИ НАКРАТКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди