изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 16:02 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБюлетин на МВР от 1 февруари

Кюстендил. Автопатрул на РПУ намери снощи към 22.30 часа на ул. “Цар Освободител” в града премръзнал и безпомощен 32-годишен полски гражданин, който стискал в ръце библия. Полякът бил с редовни документи, влязъл е в страната на 25 януари през ГКПП - Капитан Андреево. Изяснено е, че вчера е направил опит да продължи  пътуването към родината си през ГКПП - Гюешево, но поради липса на средства македонските  гранични власти са го върнали. Премръзналият чужденец е приютен в РДВР – Кюстендил през нощта. Днес  служба “Миграция” към РДВР ще продължи работата с полския турист и ще му окаже съдействие да се прибере в родината си.

Пловдив. 70-годишна пловдивчанка била ограбена и измамена вчера от двама неизвестни. Около 10 часа  в дома й позвънили мъж и жена, които се представили за познати на вече покойния й съпруг. Те обяснили на пенсионерката, че са закъсали с колата си и  я помолили да им даде 20 лева. Парите щели да върнат съвсем скоро. Доверчивата жена им дала исканата сума. Малко по-късно , след като неканените гости си  отишли, тя забелязала, че липсва мобилния й телефон. Непознатият мъж бил на видима възраст около 40 години и висок около 180 см. Със същата височина била и жената. Полицията издирва измамниците.

София. Вчера следобед в жилището му в бл. 1-2, ж.к.”Зона Б-18” бе открит мъртъв сирийският гражданин А.А./79 г./, постоянно пребиваващ в страната ни. По тялото му са установени видими следи от насилие. Сириецът е намерен от бившата му 31-годишна съпруга, която влязла в апартамента с помощта на ключар, след като многократно звъняла на вратата. Смъртта на А.А. е установена от екип на “Бърза помощ”, той е бил с множество рани по главата. Приживе сириецът е бил търговец, имал магазини в столицата. Криминалисти от Трето РПУ и СДВР продължават работата си по тежкото престъпление.
49-годишен столичанин подал жалба в Девето РПУ, че през нощта е бил нападнат и ограбен пред ресторант “Сръбска скара” в ж.к.”Люлин”. Служители от РПУ разкриха и задържана 33-годишният извършител на престъплението П.П., който отмъкнал от жертвата си около 1200 лева. Той е задържан за 24 часа в ареста, след това му е наложена мярка “парична гаранция”.
Столични полицаи заловиха няколко побойници. В полицейски участък “Подуене”-Пето РПУ е задържан Д.П./30 г./, по прякор “Керацата”, осъждан, криминално проявен, който нанесъл побой на двама столичани пред апартамент в ж.к.”Левски-Г”. Битите са със средни телесни повреди. На бабаита му е наложена постоянна мярка “задържане под стража”. В ареста на Първо РПУ за 24 часа е вкаран известният на полицията С.А./30 г./, който пребил 17-годишен младеж на ул. “Хемус”. Младежът е в “Пирогов” със счупена долна челюст и травми.  Бързо полицейско производство бе образувано в Пето РПУ срещу 27-годишния А.П., известен на полицията. Той се движел с автомобил “Опел Омега” по бул. “Ботевградско шосе” и бил спрян за проверка от патрул на “Охранителна полиция”-СДВР. По време на проверката А.П. заплашвал полицейските служители, ритал служебния им автомобил и при последвалото задържане оказал съпротива. Той е задържан за 24 часа, взета му е мярка “подписка”.

Днес в столицата пристигат участниците в международната проява “Десетилетието на ромското включване 2005- 2015 г”. Делегации от 15 европейски страни ще вземат участие в инициативата, която ще бъде тържествено открита на 2 февруари от 10 часа в Народен театър “Иван Вазов”. Около 450 служители от СДВР, включително и екипи на “Пътна полиция- КАТ” ще подсигуряват срещата. От СДВР предупреждават, че ограничения за паркиране на автомобили ще има на пл. “Батенберг”, в районите на хотел “Шератон” и гранд- хотел “София, където ще бъдат настанени гостите.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди