изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:30 EET
Орбител предлага първия безплатен dial-up достъп до Интернет в България    
Новини

София, 01 февруари 2005 г. – Орбител, първият български телеком от ново поколение, предлага за първи път в страната безплатна и безлимитна dial-up услуга. Free Orbinet е достъпна за потребителите във всички 27 областни града в България.



Free Orbinet осигурява свободен и безплатен dial-up достъп до Интернет с високо качество на връзката. Потребителят не заплаща сума за изразходваните в мрежата часове, а единствено цената на обикновеното градско обаждане до мрежата на Орбител.

        Орбител е телекомуникационен оператор от ново поколение с национални лицензии за глас и данни, и е първият конкурент с взаимна свързаност с БТК. Благодарение на този факт, Орбител е първата компания в България, която има възможност да предоставя безплатен и неограничен dial-up достъп до Интернет у нас. По силата на взаимното свързване с БТК, всяка минута, завършваща в мрежата на Орбител е приход, който позволява предлагането на Free Orbinet.

 Free Orbinet се ползва свободно през аналогови, цифрови или ISDN линии. Услугата е  удобна алтернатива за сърфиране в Интернет както за частни потребители, така и за малки фирми, поддържащи онлайн комуникация.

 Появата на безплатен dial-up е световна тенденция и е естествено следствие от отварянето на пазара на телефонни услуги. В Европа услугата се разпространи в периода 1998 – 2001 г., а в България това се случва шест години по-късно. В Западна Европа подобни примери за този тип услуга са Франция с Free.fr, DIXInet и FreeSurf. В Източна Европа най-популярни са чешките Volny.cz, Tiscali.cz и Quick.cz и други.

 На Интернет пазара има оферти за свободен достъп от преди либерализацията на телеком пазара, които обаче са с повишено таксуване спрямо нормалното градско обаждане. 

Използването на Free Orbinet е изключително улеснено. Няма нужда от закупуване на карта или зареждане на сметка за Интернет часове. Ползването става чрез публични потребителско име “free, парола "orbinet" и телефони за достъп за съответния град, обявени на Интернет страницата на Орбител - www.orbitel.bg.

 

Телефоните за достъп в осем от най-големите градове в България са:

 

Град

Телефонен номер

София

400 20 20

Пловдив

500 200

Варна

900 200

Бургас

900 200

Русе

500 200

Стара Загора

900 200

Плевен

900 200

Велико Търново

500 200

 

В допълнение, с Free Orbinet се запазва възможността за ползване на услугата “Вечна поща”, независимо от избрания Интернет доставчик. За да разполага с “Вечна поща” и чрез Free Orbinet, потребителят трябва единствено да се регистрира. Регистрацията е напълно безплатна, както и самата Вечна поща.

 


Сходни връзки

Орбител предлага първия безплатен dial-up достъп до Интернет в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди