изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:35 EEST
БАЛЧИК: ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ ПРЕДСТАВИХА ПРОБЛЕМИТЕ СИ    
ОбществоНа среща в Клуба на инвалида в Балчик близо 40 души с увреждания представиха проблемите си пред служители на Дирекция "Социално подпомагане".

Много от въпроси не получиха конкретни отговори, тъй като се отнасяха до общинска администрация.
Председателят на клуба Димка Малева обяви, че ще инициира среща с кмета на Балчик Красимир Михайлов. Конкретните въпроси бяха насочени към  възможността за назначаване на социален асистент. За да могат да се отпуснат работни места по тази линия, е необходимо заинтересованите лица да подадат молби до общината, която от своя страна да разработи проект. Хората с увреждания изразиха и желанието си да бъдат посещавани поне веднъж месечно от медицинско лице. На срещата бе представена нуждата от създаване на център, където да могат да се обгрижват най-вече деца, имащи нужда от логопеди и учители. Много от членовете на клуба се обединиха около идеята за търсенето на фирма, която да ги ангажира в извършването на надомна работа.
Конкретни разяснения социалните служители дадоха още относно законовите права на гражданите в неравностойно положение за получаване на различните видове помощи. От срещата стана още ясно, че около 60 семейства трябва да възстановят безплатно получените технически средства, тъй като близките им са починали. Връщането им е наложително, за да могат навременно да се обезпечат нуждаещите се от тях граждани.
 


Сходни връзки

БАЛЧИК: ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ ПРЕДСТАВИХА ПРОБЛЕМИТЕ СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди