изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:12 EET
ГРАДОВЕ КАТО ТЕРВЕЛ И ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО СА ПОКАЗАТЕЛНИ ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ    
Общество

Пред НДТ - вицепрезидентът на Република България - ген. АНГЕЛ МАРИН

- Ген. Марин, въпреки лошото време Вие уважихте празниците на Генерал Тошево и Тервел. Какви чувства Ви вълнуват по време на честванията на обявяването им за градове?

- Вълнуващо е, че хората съумяват да се отнесат с уважение към миналото, да оценяват това, което е направено от различни поколения.



Защото отбелязването на такъв празник - освен чисто емоционалния момент, има и оценъчен. Оценка за това, че предишните поколения са направили необходимото, за да бъде обявен Тервел за град, че след като е обявен, е направено не малко. Всичко това дава надежда, че и занапред Тервел може да се развива. По същия начин бе и в Генерал Тошево. Това са едни типични български градове от Добруджанския край, които освен всичко друго са показателни за това какво е равнището на България. Когато в тези градове хората започнат да живеят добре, решават проблемите си, не напускат градовете, за да търсят някъде другаде препитание, тогава и България ще е стигнала на равнището на европейските стандарти и ще смятаме, че сме един равноправен и достоен член на Европейския съюз.

- Как бихте коментирали кризата в парламента? Смятате ли, че има криза, или ситуацията е раздухана от медиите?

- Това, което става в парламента, е проблем на парламента. И ако той не се справи с този проблем, той вече ще стане проблем на нацията. Аз пожелавам на парламента да се справи.

- Какво е Вашето мнение - трябва ли да има референдум за влизането ни в Европейския съюз?

- Категорично да.

- С какво смятате, че ще се променят отношенията между България и Ирак, предвид първите демократични избори, които се проведоха преди дни?

- Дано всичко след изборите да тръгне по-добре от досегашното развитие на нещата в Ирак, включително да се получи така, че нашият контингент там да е излишен и да се върне. И там да отиват вече фирми, които да работят, да съдействат за възстановяването на Ирак и едновременно с това да може всяка една от тези фирми и България да има интерес.

Разговаря Мариела БОНЧЕВА

Снимка Любен ЖЕЛЯЗКОВ

 


Сходни връзки

ГРАДОВЕ КАТО ТЕРВЕЛ И ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО СА ПОКАЗАТЕЛНИ ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди