изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:58 EET
ПРИЗНАХА 4 НОВИ ХИБРИДА СЛЪНЧОГЛЕД НА ДОБРУДЖАНСКИЯ ЗЕМЕДЕЛСКИ ИНСТИТУТ    
ЗемеделиеЧетири нови хибрида слънчоглед на Добруджанския земеделски институт са били признати преди дни, съобщи за НДТ Людмила Николова - селеционер по слънчогледа.

Това са "Биоцвет", "Рада", "Доброцвет" и "Селена". Те са маслодайни, с висока продуктивност и устойчивост на мана и синя китка. Новите хибриди са признати от експертна комисия на Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол. Очаква се да бъдат пуснати на пазара през следващата година.
Добруджанският земеделски институт и тази година по традиция участва в международното изложение "Борса за семена и посадъчен материал". "Основно предлагаме пролетници, защото към тях е насочен и интересът на посетителите на борсата" - каза Л. Николова. Институтът участва с осем хибрида слънчоглед. Посетителите могат да се запознаят с бобовите култури на ДЗИ - "Добруджански ран", "Добруджански 7", "Астор" и "Вулкан". Институтът участва още с фий "Добруджа" и грах "Богатири". "По принцип интересът е еднакво голям към всички видове култури, произвеждани от нас - сподели Л. Николова. - Институтът е добре познат сред всички производители в страната".

 


Сходни връзки

ПРИЗНАХА 4 НОВИ ХИБРИДА СЛЪНЧОГЛЕД НА ДОБРУДЖАНСКИЯ ЗЕМЕДЕЛСКИ ИНСТИТУТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди