изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:43 EEST
СЪЗДАВАМЕ КОЛ-ЦЕНТРОВЕТЕ, ЗА ДА ПОДОБРИМ ОБСЛУЖВАНЕТО    
НовиниСпециално за НДТ по телефона Ясен Гуев - шеф на пресцентъра на БТК - София

- Никой в системата на БТК не е наясно с нейното преструктуриране. Хората не знаят спазва ли новият работодател Колективния трудов договор? Какво точно предвижда преструктурирането на компанията, кога ще завърши? Ще се закриват ли други структурни звена от системата на телекома? След закриването на телеграфните услуги, каква алтернатива ще предложите на потребителите?
- Позволете да не се съглася с Вас. Ние постоянно сме в диалог със синдикатите. Още през август-септември 2004 г. обиколихме страната и навсякъде лично се запознахме със състоянието и проблемите, както и запознахме работниците на компанията с колективния трудов договор. /б.а. - Ръководителите на компанията бяха организирали транспорт за работещите в системата на телекома от Добрич, за да отидат във Варна. Още тогава, явно, ръководството от "Вива венчърс" е имало намерение да постави Добрич под варненска "шапка"/. Въпреки някои различия между синдикатите и работодателят, ние продължаваме диалога с тях. Днес /б.а. - вчера/ ще обсъждаме новата система на заплащане. Смея още да твърдя, че ние предлагаме една много добра социална програма. Основните параметри в нея са следните - на всички работници и служители на компанията, както и техните семейства, има здравна застраховка. По смисъла на договора ни със застрахователна компания "Закрила" на всеки член на семейството ще му бъдат покрити разходи за лечение в размер до 500 лв., което е немалка сума на човек. Освен това имаме допълнителен фонд, от който ще изплащаме до изчерпване на лимита разходи за болнична помощ до 5000 лв. в определени болници. Ние предлагаме също допълнително пенсионно осигуряване, като половината от осигуровката се заплаща от работника, а другата половина от нас. На много места грижа на родителите са децата, за които няма кой да се грижи, докато те са на работа - затова ние ще направим детски градини по места. Що се отнася до телеграфните служби - това би трябвало да е основна дейност на "Български пощи", която ние вършихме дълго време.
- Според публикация на I стр. на в. "Стандарт" от 2.01.05 г. само БТК има лиценз за извършване на телеграфна дейност?
- Това е лъжа.
- В Добрич ще бъде ли закрита радиофикационната дейност, или пък радио-телевизионната станция?
- Не сме решили какво ще правим с радиофикационната дейност. Преди време радиоточките са били изградени като система, за да има покритие във всички населени места. Днес сигналът стига навсякъде. Отчитаме, че в някои малки общини обаче това все още е единственият начин на комуникация. Проучваме какво можем да направим. Засега няма решение за закриване на дейността, макар че е неефективна.
- Спазват ли се изискванията, поставени в договора за приватизация - през 2005 г., според договора, в системата на БТК трябва да работят 22 300 души?
- Спазват се изиксванията на приватизационния договор. Не мога да се ангажирам с точна цифра на заетите, пък и численият състав на компанията е вътрешно-фирмена информация.
- Съкращенията в областни центрове като Добрич не са ли умишлени ход, за да не се предизвика социално напрежение в най-големите градове на страната, ако там бъдат направени съкращения? Ще се разкрият ли нови центрове за продажба, ще бъде ли увеличен численият състав на работещите на касите в Добрич, ще се подобри ли обслужването на клиентите и кога ще стартира третият GSM оператор?
- Не мога да се съглася с Вас. Досега БТК не е била известна с добро обслужване. Може би единствено такова обслужване е имало само в местните топлофикации. В посока подобряване на обслужването имаме много да работим. Част от подобрението са тези кол-центрове. Служителите - над 1000 души, минаха два теста - професионален и психологически, и над 600 го издържаха успешно. В момента преразглеждаме цялостната си търговска политика - различните точки на продажба на услуги. До месец-месец и половина ще увеличим работните места за обслужване на клиенти. Що се отнася до старта на GSM-а на БТК - ние сме поели ангажимент той да бъде през пролетта. В момента има 56 % плътност на пазара и ние ще предложим конкурентни цени.
- Говори се, че преди време "Вива венчърс" е приватизирала новозеландския телеком, но фирмата нанесла поражения на телекома, след което се е наложило той отново да бъде изкупен от държавата. Има ли вероятност в България да се повтори случаят "Нова Зеландия"?
- Няма как да бъде вярно, тъй като "Вива венчърс" е дружество, създадено специално за приватизацията на БТК от Адвент интернешънъл, а Адвент интернешънъл има всякакви сделки в света и богат опит в телекомуникационните услуги. Ние ще имаме една от най-добрите компании.
 


Сходни връзки

СЪЗДАВАМЕ КОЛ-ЦЕНТРОВЕТЕ, ЗА ДА ПОДОБРИМ ОБСЛУЖВАНЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди