изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:28 EEST
НЕ ПРАЩАЙТЕ ТЕЛЕГРАМИ! НАУЧЕТЕ СЕ ДА ЧАТАТЕ В НЕТ-ПРОСТРАНСТВОТО    
НовиниБТК и Български пощи предоставят алтернативни услуги на телеграмите

Българската телекомуникационна компания спира предоставянето на услугите приемане и доставяне на телеграми, съобщиха от пресцентъра на телекома. БТК ще продължи да приема само международни входящи телеграми, които ще бъдат разнасяни като куриерски пратки до регионалните пощенски станции. Към момента предоставянето на услугата "Телеграми" е записано в общата лицензия на БТК и не представлява задължителна за предоставяне универсална далекосъобщителна услуга.
Промяната се прави в съответствие с утвърдената международна практика тези услуги да бъдат предлагани главно от националните пощенски мрежи. Анализ показа, че до момента у нас е съществувало припокриване на дейностите на БТК и Български пощи в тази сфера. От телекома твърдят още, че се наблюдава постоянна тенденция за намаление на трафика на телеграми с 50 %. По-нататък в съобщението се казва още, че след преговори между двете организации е било взето решение след 1 февруари на потребителите на услугата да бъдат предложени алтернативни начини за изпращане и доставяне на текстови съобщения с документален характер. Те ще могат да се възползват от услугата "Булпост" на Български пощи за приемане, обработка, транспортиране и доставяне на кореспонденция, документи или стоки в рамките на следващия работен ден.
От местното подразделение на телекома научихме, че вече е спряна телеграфната дейност и не се приемат телеграми и телеграфни записи. Потърсихме и директора на "Български пощи" - Добрич, Добромир Янушев с въпрос приемат ли пощите телеграми. "Нямаме инструкции и не знам нищо. "Булпост" е съвсем друго и няма нищо общо с телеграмите. В момента правим звено в пощенски клон 3, където сме събрали телексни машини и имаме готовност да започнем да обслужваме телеграфните записи. Информирали сме централното управление в София, че сме готови, но засега нямаме никакви указания" - каза за НДТ Д. Янушев.
Според източници на НДТ, скоро в местното подразделение на БТК няма да се приемат жалби. Говорителят на компанията Ясен Гуев заяви, че жалби по отношение на обслужването се приемат навсякъде, както в писмен вид, така и директно по телефон.
 


Сходни връзки

НЕ ПРАЩАЙТЕ ТЕЛЕГРАМИ! НАУЧЕТЕ СЕ ДА ЧАТАТЕ В НЕТ-ПРОСТРАНСТВОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.29 секунди