изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:35 EET
ДОБРИЧ И КАВАРНА ПОДПИСАХА МЕМОРАНДУМ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО    
НовиниВчера кметовете на Добрич и Каварна подписаха меморандум за сътрудничество между двете общини. Инициативата на кметовете е в унисон с европейския модел за сътрудничество между регионите.

Кметът на Добрич Детелина Николова заяви: "В Европа има такава практика за подпомагане между общините. На последното си заседание Управителният съвет на Националното сдружение на общините разгледа концепция за закон за междуобщинско коопериране, разработен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Фондация за реформа в местното самоуправление. Тепърва обаче предстои всички колеги - кметове, да се запознаят с нея и ние самите решихме да излъчим наша работна група по проблема, която да представи нашите предложения". Кметът на Каварна Цонко Цонев добави: "Това е като любовта - трябва да има взаимност. Инициативата за този меморандум е и на двете общини". И двамата градоначалници изтъкнаха, че документът е шанс за двете добруджански общини да обединят своите усилия в търсене на допълнителни източници за финансиране, в обмен на културни, младежки, икономически и спортни инициативи. Споразумението гарантира поддържане и развиване на приятелските взаимоотношения, партньорствa с общини от други държави. Двете общини ще разработват и реализират съвместни проекти и ще си сътрудничат за популяризиране на туристическия и икономическия си потенциал. В представителствата на Община Каварна ще бъдат изложени рекламни материали на Добрич с всички туристически маршрути. Ще се обменят визити на официални делегации за запознаване с инвестиционните, туристическите и икономическите възможности на двете общини.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ И КАВАРНА ПОДПИСАХА МЕМОРАНДУМ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди