изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:24 EEST
ЗИМАТА ПАК НИ ХВАНА В КАПАН    
НовиниСнощи полицаи завардиха всички изходи на Добрич, за да предупреждават шофьорите да не пътуват извън града. Днес кметът на Каварна Цонко Цонев свиква извънредно заседание на комисията за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи

Лошото време вчера, новият сняг и порив на вятъра станаха причина още в ранните следобедни часове по искане на Областно пътно управление - Варна, да бъде затворен пътят Добрич - Варна, научи НДТ от дежурния в Областно пътно управление - Добрич. Към 17.30 ч. пак оттам ни информираха, че вече е затворен пътят Добрич - Силистра, както и до Средище. В община Крушари всички пътища също бяха затворени. "От община Генерал Тошево единственият отворен път, проходим при тежки зимни условия, е само пътят Добрич - Генерал Тошево - Кардам. Другите пътища в общината са затворени и ние извозваме децата по места до домуването им" - заяви още дежурният от ОПУ. В управлението са подадени също сигнали за заседнали автомобили в районите на селата Телериг, Дяково, Добрин.
Кметът на община Генерал Тошево Димитър Михайлов съобщи за НДТ, че автобуси, превозващи ученици, са затънали в преспите и се е наложило да бъдат издърпани от трактори. След като се е стъмнило, е спряно извозването на учениците от Генерал Тошево за околните села, защото пътуването е станало изключително рисковано. За останалите в града деца е осигурено общежитие да пренощуват, както и храна за колкото време е необходимо. По информация от вчера следобед, днес ще учат само учениците, които живеят в населените места, където са училищата. Останалите ще си останат по домовете.
Вчера по информация към 19 ч. от временно оглавяващия "Гражданска защита" в Добрич Георги Михов, голяма част от пътищата в Добричка област са затворени. Затворени са почти всички пътища в общините Крушари, Генерал Тошево и Шабла, пътищата от Добрич за Варна и Силистра. Сравнително по-спокойна бе ситуацията в Балчишко и Каварненско. На всички изходи на Добрич полицейски автопатрули са предупреждавали да не се пътува извън града.
От пресслужбата на община Каварна заявиха, че още в ранния следобед на вчерашния ден е затворен пътят между селата Вранино - Иречек - Видно, където има преспи от навяванията, високи около метър. На много места в общината е имало заседнали коли, които са чакали помощ. 
Към 19.50 часа от пресслужбата на община Каварна ни информираха, че зимата изцяло е блокирала и затворила всички пътища от първокласната и третокласна пътна мрежа. Без ток снощи бе село Било, а на една фаза е било електрозахранването в Божурец, Топола, Селце. На територията на цялата крайморска община има много закъсали коли. Голяма част от тях са по пътя Българево - Калиакра. Днес сутринта кметът Цонко Цонев свиква извънредно заседание на комисията за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи. Първото решение, което ще вземат, е дали да отворят училищата в общината, добави още пресаташето на общинската администрация.
Из цялата област работят машините на "Пътно строителство", които почистват от навяванията, добави още дежурният от ОПУ.
 


Сходни връзки

ЗИМАТА ПАК НИ ХВАНА В КАПАН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди