изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:41 EET
ПОДГОТВЯТ "МУЗИКАЛНИ ПРИКАЗКИ"    
КултураСъвместна инициатива, наречена "Музикални приказки", предстои да реализират камерният и духовият оркестри и кукленият театър в Добрич.


Тя ще бъде предназначена за учениците от началния курс. Репетициите ще започнат идния месец, съобщиха от камерния оркестър.
Паралелно с това от началото на 2005 г. продължава традицията музикантите от камерния оркестър под диригентството на Димитър Караминков да гостуват в добрички детски градини. Изпълнителите представят пред малчуганите симфония, написана специално за деца. В произведението, освен класическите инструменти, се включват още окарина, кречетало и бърдучета.
За всички почитатели на класическата музика в Добрич следващият концерт на камерния ни оркестър ще бъде на 18 февруари, отново в залата на младежкия дом. В програмата са включени "Интермецо" от Михаил Пеков, "28 симфония" от Хайдн и "Концерт за цигулка и оркестър № 3" от Моцарт. Програмата за изявите на камерния оркестър за тази година предвижда поне по един или два концерта месечно. Към момента те се провеждат само в залата на младежкия дом, защото тя се отоплява.
 


Сходни връзки

ПОДГОТВЯТ "МУЗИКАЛНИ ПРИКАЗКИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди