изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:26 EEST
Вотът на депутатите от НДСВ Теодора Литрова и Николай Чуканов, които гласуваха срещу Герджиков, е бил решаващ    
ПарламентСофия. Вотът на депутатите от ПГ на НДСВ Теодора Литрова и Николай Чуканов, които гласуваха срещу председателя на парламента проф. Огнян Герджиков, е бил решаващ. Това показва справка с разпечатка от гласуваната оставка на Герджиков.


“За” оставката на проф. Огнян Герджиков гласуваха 119 народни представители, 114 бяха против, а един – това е самият Герджиков, се въздържа. Ако Теодора Литрова и Николай Чуканов не бяха срещу, а “за” Герджиков, то гласовете “против” председателя щяха да са 117, “за” щяха да бъдат 116. По силата на правилника, гласът “въздържал се” при сумирането се смята за глас срещу решението на Народното събрание, в случая срещу оставката. Тогава резултатът щеше да е равен – 117 на 117.
Депутатите Теодора Литрова и Николай Чуканов са в конфликт с колегите си от собствената си парламентарна група НДСВ. И двамата бяха пред изключване преди месеци, именно заради алтернативните си гласувания.
От справката за гласуването е видно, че депутатката Антония Първанова от НДСВ не е участвала във вота. Пред репортер тя обясни, че копчето на пулта й за гласуване се е развалило в последния момент. Затова Първанова не е дала своя глас в полза на Огнян Герджиков.
В разпечатката се вижда още, че народната представителка от НДСВ Татяна Калканова е подкрепила Огнян Герджиков. Самата Калканова обаче днес се връща от командировка в чужбина и по време на гласуването не беше в Народното събрание, т. е. друг е използвал картата й.
Информацията е на БНР.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Вотът на депутатите от НДСВ Теодора Литрова и Николай Чуканов, които гласуваха срещу Герджиков, е бил решаващ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Вотът на депутатите от НДСВ Теодора Литрова и Николай Чуканов, които гласуваха срещу Герджиков, е бил решаващ
Автор: Anonymous да 2005-02-05 @ 10:40 EET
ДУПЕ ДА ИМ ЯКО.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди