изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:38 EEST
MARY JANE OPEN CUP – I кръг    
СпортМихаил Кръшняк от клуб “Орион” и Теодора Пенчева от Национална спортна академия спечелиха I-ия кръг от надпреварата по сноуборд за купа MARY JANE.

  Именитите ни сноубордисти заеха първите места в дисциплината паралелен гигантски слалом, като преодоляха конкуренцията на 34 участника – 23 мъже и 11 жени. Атанас Петров при мъжете остана на 0,58 сек. след победителя в надпреварата. За третото място Станислав Вангелов се наложи над Александър Георгов с разлика във времената от 0,49 сек. При жените Теодора Пенчева грабна титлата MARY JANE OPEN CUP – Пампорово, като изпревари Александра Жекова с 0,7 сек. С бронзов медал се окичи Мария Димова /клуб “Ледени ангели”/ с преднина от 1 сек. пред Райна Кирова.

Първото място носи 50 точки за MARY JANE OPEN CUP, а второ и трето – съответно 40 и 30. Следващият старт от престижната надпревара ще се проведе на 2 март на писта “3-ти плац” в Боровец и ще предостави на най-запалените фенове на екстремния зимен спорт изключително нощно шоу в дисциплините паралелен слалом и Биг Еър. Предвидена е и още една атракция в свободния стил - демонстрации Рейл сешън, извън състезателната програма.

Освен нашите шампиони от националния отбор на България по сноуборд алпийски дисциплини, в Боровец ще видим и трима от най-известните професионални сноубордисти в света. Гиги Руф – сноубордист № 1 за 2002 г., и неговите колеги от Burton World Team - Сами Алибабич и Марко Грилч, ще пристигнат у нас специално за втория и третия старт от MARY JANE OPEN CUP. Тримата ще изпълнят демонстрации в дисциплината Биг Еър, без да се намесват в борбата за разпределение на наградите.

Наградният фонд на MARY JANE OPEN CUP възлиза на 10 000 лв. Трите състезания носят точки за Купа БЪЛГАРИЯ, а победителят във веригата в дисциплината Биг Еър ще получи правото на участие в Burton European Open 2006 - едно от водещите събития в световния сноуборд.
BmAgency

 


Сходни връзки

MARY JANE OPEN CUP – I кръг | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди