изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:59 EEST
В листите на Българския републикански блок ще влязат български етнически турци-изселници    
ПолитикаСтара Загора. На предстоящите парламентарни избори в листите на Българския републикански блок ще влязат български етнически турци, изселници в южната ни съседка, които ще се откажат от турското си гражданство.

Това съобщи за БНР Гюнер Тахир, председател на НДПС след семинар в Павел баня на тема “Парламентарните избори 2005 г. – предизвикателства пред българския етнически модел”.
Става дума за хора с икономически възможности, които ще работят за възстановяване на социалните права на близо 350 хил. български етнически турци изселници. Те ще оглавят листите в регионите, където ще бъдат разпределени гласовете на около 150 хил. души с право на глас, които сега живеят в Турция, съобщи Гюнер Тахир. Проучване на нагласите сред българските изселници показват, че те вече търсят алтернативни на ДПС партии, които да защитават интересите им. Според лидера на НДПС възможността за предсрочни избори у нас е минимална, тъй като до редовните трябва да се гласуват промените в избирателния закон и да се приемат други, свързани с европейската ни интеграция.
http://www.focus-news.net/i
 


Сходни връзки

В листите на Българския републикански блок ще влязат български етнически турци-изселници | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди