изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:06 EEST
БТК ПРАВИ ОПИТИ ДА ПОДОБРИ ОБСЛУЖВАНЕТО    
НовиниС новите 10 кол-центъра, според пресцентъра на компанията гражданите ще пестят пари

БТК обединява предлагането на операторските услуги 144 в 10 регионални мега кол-центъра. Това става поетапно, информира пресцентърът на БТК. Към момента по този начин вече са пренасочени обажданията от Добрич към Варна,  от Разград и Силистра към Русе, от Габрово и Търговище към Велико Търново. По същата схема ще се процедира и с обажданията в още около 20 населени места, които ще бъдат прехвърлени към по-големи кол-центрове до май 2005 година.
Тази реформа ще позволи на потребителите да получават информация за телефонни номера в различни населени места в рамките на един голям регион на цената на един градски разговор. До момента организацията на услугата позволяваше на клиентите да направят справка за телефонен номер само в рамките на населеното място. При необходимост да получат информация за телефонен номер в друг град абонатите трябваше да се обадят на съответния център там и това се таксуваше като междуселищен разговор.
Така например, ако абонат в Добрич желаеше да направи справка за телефонен номер във Варна, той трябваше да се обади на услуги 144 в морския град. Минута и половина разговор за цифров абонат през деня тогава струваше 18 стотинки без ДДС. При въведената преди дни система за трансфериране на разговорите към единния кол-център във Варна този разговор струва два пъти по-малко - 9 стотинки без ДДС.
Чрез създаването на десетте мега кол-центъра справочната услуга ще бъде не само финансово по-изгодна за клиентите на БТК, но и на по-високо качество. По-доброто обслужване ще бъде постигнато по естествен начин, защото в големите кол-центрове лесно ще бъде поддържан необходимия брой оператори, за да бъдат обслужени постъпващите обаждания. Ако досега в Добрич на смени са работели общо 12 души, в периодите на годишен отпуск или в случай на отпуск по болест техният брой е намалявал драстично /но от това никога не са страдали жителите на града/. Това се е отразявало неблагоприятно върху работния процес. Обслужването на услугата от значително повече специалисти в голям регионален кол-център позволява по-добро планиране и по-голяма гъвкавост, твърдят още от пресцентъра на БТК. /Само че откакто 144 се обслужва от Варна много граждани на Добрич вече не посягат за телефонни справки по телефона. Например, според кол-център Варна няма НОИ или РУСО Добрич. Потърсеният телефонен номер на фирма "Панчатантра", дори и след като бе изговорен сричка по сричка, не бе намерен, защото дежурният оператор заявил в слушалката, че не е чувал такава фирма. Според нас, на него не му е работата да го е чувал, а да направи бърза справка в компютъра./ Към момента работещите преминават специализиран курс за придобиване на квалификация за обслужване на клиенти по международните стандарти, пише още в прессъобщението на телекома. /Едва ли обаче на добричлията му е необходимо дежурният оператор да знае английски, например/. Същевременно се оптимизира и информационната система за управление на трафика. Постоянно тече и процес по актуализация на базата данни с телефонни номера на бизнес и домашни абонати. /Може би по тази причина голяма част от телефоните на ключови институции в Добрич липсват в базата данни на кол-център Варна. Пък и не е ясно кога и колко актуални ще бъдат, тъй като практиката досега показва, че актуалните според БТК номера в Добрич, са всъщност отдавна излезли от употреба телефони./
"БТК ще инвестира в създаването на регионалните мега кол-центрове десетки милиони евро. Чрез тях през следващите месеци ще бъдат създадени и стотици нови работни места.", обясни Джим Рейнълдс, Директор "Обслужване на клиенти" в БТК. /Обикновено при укрупняване се намалят работни места, а не се увеличават. Факт е, че работещите в Добрич на тел. 144, по информация на вестника, трябваше да работят поне около месец с колегите си от Варна, за да могат варненци поне телефонно да опознаят Добрич, но това не стана. Около 10-ина са съкратени, при това хора работили това и запознати с работата/.
През януари чрез конкурс в София бяха подбрани 12 нови оператори, които започват работа от утре, като е планирано в първата седмица те да преминат през интензивен курс на обучение.
 


Сходни връзки

БТК ПРАВИ ОПИТИ ДА ПОДОБРИ ОБСЛУЖВАНЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди