изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:13 EEST
ДОБРИЧКАТА БОЛНИЦА КАНДИДАТСТВА ЗА ФИНАНСИРАНЕ ПО 104 КЛИНИЧНИ ПЪТЕКИ    
ЗдравеДве заявления за финансиране през настоящата година е внесло ръководството на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич в Районната здравно-осигурителна каса /РЗОК/.

Едното заявление е за сключване на договор за финансиране по клинични пътеки. От общо 120 пътеки, договорени в Нациналния рамков договор /НДР/ 2005, добричката болница кандидатства за 104. Останалите са за високоспециализирани хирургични и други дейности, които нашата болница не може да покрие, обясниха от ръководството на здравното заведение. Другото заявление, което е подадено в РЗОК, е за сключване на договор за някои високоспециализирани дейности - компютърна томография, фиброгастроскопия, бронхоскопия и др., за които болницата има съответната апаратура и специалисти. НРД дава възможност да се финансират 79 позиции, добричката болница кандидатства за 70.
В рамките на един месец след подаването на заявленията РЗОК трябва да покани МБАЛ за сключването на самите договори. Финансирането на клиничните пътеки, по които и досега е работила болницата, ще става с дата 4 януари. За новите болницата ще получава пари от датата на сключване на договора с касата.

 


Сходни връзки

ДОБРИЧКАТА БОЛНИЦА КАНДИДАТСТВА ЗА ФИНАНСИРАНЕ ПО 104 КЛИНИЧНИ ПЪТЕКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.34 секунди