изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:12 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБюлетин на МВР от 7 февруари

Пловдив. Трима  мъже за задържани за 24 часа след поредица от грабежи в града. На 27 януари на ул.”Равнища” двама непознати нападнали 21-годишна пловдивчанка и й отнели дамската чанта с лични документи. Същия ден на същата улица около 21.30 часа  била обрана и друга жена. След три дни е получен сигнал за нападение над 16-годишно момиче на ул.”Кръстьо Раковски”, от което неизвестните грабители отмъкнали мобилен телефон. На 4 февруари на ул.”Равнища” отново бил извършен грабеж -  жертвата този път била 21-годишна. Криминалистите, заели се със случаите, скоро попаднали по дирите на извършителите - Р.Т./27 г./ и Д.Х./ 28 г./. По първоначални данни двамата криминално проявени са участвали и в грабеж, извършен на 25 януари заедно с  Р.Т./29 г./ от Пловдив. Тогава около 20.30 часа на ул.”София” трима мъже  нападнали 45-годишна жена, нанесли  й побой и я заплашили с нож. После й отнели дамската чанта с мобилен телефон, лични документи и вещи. Работата по документиране на престъпната дейност на тримата мъже  продължават служители от ІІ РПУ.
София. При провеждане на специализирана полицейска операция в ж.к. “Сердика” криминалисти на Трето РПУ заловиха обявения за общодържавно издирване А.А. /27 г./ по прякор “Джаго”. Според събраната до този момент информация, за десетина дни той успял да разбие три автомобила, паркирани до кино “Арена” и пред Трета градска болница. От тях “ловкият професионалист” успял да измъкне радиокасетофони и дискове. При същата операция полицаите задържаха и регистрирания за различни престъпления, осъждан и също издирван Е.Ц.. /46 г./.Работата на криминалистите по случаите продължава. Служители на Пето РПУ заловиха друг крадец, действал на територията на кв. “Хаджи Димитър”. Криминално проявеният Ж.Д. /22 г./ успял набързо да се “снабди” с два радиокасетофона, след като атакувал паркирани пред жилищни кооперации в квартала “Рено Лагуна” и БМВ”. Бързо производство по чл. 408 Б от НПК е образувано срещу криминално проявените Н.С. /28 г./ и Б.Р. /31 г./. Дуото е заловено след навременен сигнал на жители в “Люлин”, че от блока им неизвестни апаши демонтират радиаторите им.
Спецакция срещу разпространители на пиратски продукти е проведена от служители на Четвърто РПУ. При проверка на видеотека на ул. “Цветна градина”, стопанисвана от фирма с управител Ю.Т. /41 г./, е установено, че там се продават и отдават под наем носители на развлекателни продукти без нужното съгласие на носителя на авторското право. От управителя са иззети 29 DVD, 31 CD, около 140 видеокасети и компютър. Работата по случая продължава.
Благоевград. Служители на РПУ – Сандански разкриха кражба на скъпоструващ кабел от дом на ул. “П.К. Яворов” в града. Вчера помощ в полицейското управление е потърсил 35–годишен  мъж. Той обяснил, че предната нощ неизвестен е откраднал силов кабел с дължина около 400 метра. Проводникът бил намотан на макара и се намирал в двора на къщата му. След проведени бързи полицейски действия станало ясно, че крадците са група от четирима младежи на възраст от 16  до 17 години. Работата по случая продължава.

Русе. 8-годишно дете почина при нещастен инцидент тази сутрин. В 08.32 часа днес в дежурния център на РДВР  от Центъра за спешна медицинска помощ е подаден сигнал, че в жилище на ул. “Света гора” в Русе са намерени задушени хора. На мястото на инцидента веднага са изпратени екипи от полицията и от пожарната. В жилището са открити 57-годишна жена и 8 годишно момиченце. При извършения преглед медиците установяват, че детето е починало, а жената е в безсъзнание. Пострадалата веднага е откарана в МБАЛ – Русе. При извършения първоначален оглед на жилището, експертите от пожарната установяват, че причината за инцидента е  печка на твърдо гориво, от която поради непълно горене са се отделили значителни количества въглероден окис. Случаят се изяснява.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.10 секунди