изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:43 EEST
13 ДУШИ НА ХЕМОДИАЛИЗА СА НАСТАНЕНИ В БОЛНИЦА    
Здраве"Кошмарът беше в петък" - това сподели за НДТ началникът на Отделението по хемодиализа на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич д-р Вежен Наков във връзка с работата на звеното от началото на бедствието в областта.

Още в първия ден на обявяването му заедно с изпълнителния директор на болницата д-р Жанина Калинкова е била създадена организация всички болни на хемодиализа, чието транспортиране до Добрич е проблемно, да бъдат настанени в здравното заведение. Общо 13 души са в три други отделения - във Второ вътрешно, в Отделението по урология и в "Уши, нос, гърло". Те ще бъдат там докато се нормализира пътната обстановка, допълни д-р Наков. Болните на хемодиализа от Тервелско пък - общо петима, всеки ден се извозват в транспорт на общината, каза зам.-кметът Дияна Илиева.
77 пациенти са постъпили по спешност в МБАЛ от началото на бедствието, съобщи д-р Калинкова. 19 от тях са оставени в болница, въпреки че лечението им е завършено. Четири жени са приети по спешност с АГ-отделение, 9 в Отделението по неврология - от тях 6 с инсулти. Вчера е инициирано презареждане с медицински газове и лекарства в МБАЛ, каза още д-р Калинкова. Осигурени са допълнителни екипи на разположение.
От 3 февруари до 11 часа вчера от всички филиали на Центъра за спешна медицинска помощ са извършени 308 амбулаторни и 216 домашни прегледа, съобщи директорът д-р Огнян Господинов. От пациентите 48 са деца, а 14 - родилки.
54-годишен мъж с инфаркт е бил транспортиран от с. Подслон до болницата в Добрич вчера, каза секретарят на община Добричка Тошко Петков. Общината е помогнала и на 54-годишна жена от Хитово със счупен крак, която получила усложнения. С транспорт на община Добричка починал мъж е бил закаран от болницата до с. Котленци.

 


Сходни връзки

13 ДУШИ НА ХЕМОДИАЛИЗА СА НАСТАНЕНИ В БОЛНИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди