изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:18 EEST
"ВИНАРИЯ 2005" - ПОД ПАТРОНАЖА НА ПРЕЗИДЕНТА    
Новини"Винпром - Алвина" ще покаже най-новия си продукт Добруджанска дюлева ракия

На 16 февруари 2005 г. в Пловдив се открива Международната изложба по лозарство и винарство „Винария 2005". Тази година престижният форум ще бъде под патронажа на президента на Р България Георги Първанов, съобщиха от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, които са партньор на специализираното изложение.  За участие във „Винария 2005" вече са се записали 406 фирми, над 220 са чуждестранните компании от над 25 страни, сред които Италия, Франция и Германия.  Сред участниците е и добричката "Винпром - Алвина". Националните дегустации са най-важната проява от съпътстващата програма на Международната изложба по лозарство и винарство "Винария 2005", организирана от Международен панаир - Пловдив и Националната лозаро-винарска камара. Националните дегустации започнаха на 27 януари и ще продължат до 7 февруари 2005 г. Право на участие в дегустациите имат винарските фирми, вписани като винопроизводители в Регистъра на производителите на грозде, вино и други продукти от грозде и вино. Общият брой на участващите проби е 912, от които 775 вина и 137 ракии и винено бренди. Пробите вина, ракии и винено бренди са представени от 50 фирми. С най-голям брой проби се представят "Винекс Славянци" АД - Славянци, "ЛВК - Винпром" АД - Търговище, "Черноморско злато" АД - Поморие, "Винком" АД - Бургас, "Домейн Бойар" АД, "Домейн Менада" АД - Стара Загора, "Винпром Пещера" АД, "Винпром Ямбол" и други.
Поради големия брой проби при белите и червени вина от последна реколта и при червените вина от по-стари реколти, дегустациите ще протекат в два етапа - квалификации и финали, като за финала се класират 30 % от участващите в дадена група проби, получили най-високи оценки в групата.
Ракиите се оценяват от отделна дегустационна комисия от 7 дегустатори. Една най-висока и една най-ниска оценка отпадат и се изчислява средноаритметичен резултат от 5 оценки. Отличия получават 30% от участващите проби, каквото е правилото на всички международни конкурси. По време на тазгодишното издание на специализираното изложение добричкият винпром ще направи промоция на най-новия си алкохолен продукт - Добруджанска дюлева ракия.
 


Сходни връзки

"ВИНАРИЯ 2005" - ПОД ПАТРОНАЖА НА ПРЕЗИДЕНТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди