изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:50 EEST
СОБСТВЕНИЦИ НА РЕСТИТУИРАН ИМОТ СИ ТЪРСЯТ ПРАВАТА    
НовиниВ общината е получена втора молба от 4-ма граждани, които са собственици на реституирани имоти на територията на АЕМО "Старият Добрич". "Общински съвет трябва да вземе решение, тъй като те имат постановление на Върховния административен съд, по силата на което си търсят правата" - заяви вчера на Председателски съвет кметът Детелина Николова.

Претенциите на гражданите били за гостилницата, хана и част от дворното място.  Проблемът не свършва дотук, защото имотът е апортиран в ПФК "Добруджа", където общината е съдружник. Предложената от кмета докладна предизвика бурен дебат около масата, като в крайна сметка се подхвърли, че решение на проблема би могло да бъде съставянето на комисия, която да провери в детайли проблема.
Подобен казус има и с ДКЦ  I, където също граждани имат реституционни претенции. Според арх. Емилия Добрева случаят дори намирисвал на софийските хали. Предложено бе тази докладна да бъде гласувана персонално и поименно в залата.
 


Сходни връзки

СОБСТВЕНИЦИ НА РЕСТИТУИРАН ИМОТ СИ ТЪРСЯТ ПРАВАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди