изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:15 EET
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

Бюлетин на РДВР - Добрич, от 9 февруари



През изминалото денонощиe на територията на РДВР - Добрич са регистрирани 3 криминални престъпления.

1. На 08.02.2005 г. в първо РПУ Добрич е получен сигнал за това, че в гр. Добрич неизвестно лице противозаконно е отнело лек автомобил БМВ-728 с рег.№ HHMW3682, черен на цвят. Автомобила е бил паркиран по ул.”Ген. Столетов”.

Издирва се от служители на Първо РПУ, образувано е полицейско дознание.

РДВР Добрич се обръща към гражданите, които могат да подадат информация за издирвания автомобил да се обадят в най-близкото РПУ или на дежурния офицер в РДВР.

2. След получен сигнал от граждани и предприети незабавни оперативни и заградителни мероприятия от полицейски автопатрули на Първо РПУ и СОД при РДВР Добрич в индустриалната зона на гр. Добрич, след преследване са задържани три лица от същия град на възраст между 22 и 28 години.

Задържането е станало непосредствено след като лицата чрез взлом са влезли в помещение на фирма в гр.Добрич и са извършили кражба на детайли и дрехи на стойност около 3 300 лв.

Вещите, обект на престъпно посегателство са иззети от полицията и върнати на собственика.

Трите лица са регистрирани в полицията, като извършители на взломни кражби. Районен съд гр. Добрич им е наложил мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Материалите по случая се подготвят за бързо полицейско производство по чл.195 и 196 от НК.

3. На 08.02.2005 г. в РПУ Тервел при РДВР Добрич е получено съобщение за това, че около 22.30 ч. на същата дата в магазин за хранителни стоки в гр.Тервел е влязло неизвестно маскирано лице, което след като е заплашило с пистолет намиращата се вътре продавачка е взело около 100 лв. от оборота на обекта.

Маскираното лице веднага е напуснало местопроизшествието в неизвестна посока.

След получаване на сигнала служители на РПУ са предприели незабавни оперативни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние. Тези мероприятия продължават и в момента, образувано е полицейско дознание.

На територията на Дирекцията са регистрирани 3 ПТП с 1 пострадал гражданин.

1. На 08.02.2005 г. около 11,50 ч. по ул.”П.Хитов” в гр.Добрич е възникнало пътно произшествие, при което л.а. Опел, управляван от 34 годишен водач от гр.Добрич удря на пътното платно 75 годишен пешеходец от същия град.

В резултат на удара пешеходеца е получил наранявания в областта на главата, настанен е за лечение в МБАЛ Добрич, без опасност за живота.

Причините, довели до възникване на пътното произшествие се изясняват в условията на предварително производство.

Поделенията на РЗ ПАБ не са участвали в гасенето на пожари.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди