изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:17 EEST
Нов рекорд: -34 градуса! Танкове разнасят пенсии    
Новини Рекордните минус 34 градуса температура на въздуха отчетоха термометрите в Севлиево тази сутрин.


Става въпрос за така наречените сухи февруарски студове, обясни за Дир.бг Николинка Петрова, синоптик в Плевен. Трети пореден ден Севлиево отчита най-ниски температури в страната под -29 градуса.
Рекордно ниска температура минус 20 градуса беше измерена и в Плевен, с три десети по-ниска от най-ниската измерена на тази дата температура. Във Видин е минус 24 градуса, в Драгоман минус 23 градуса, в София минус 17 градуса. Само по северното черноморие температурите са около минус 10 градуса. В Южна България температурите се движат около минус 15- минус 10 градуса.
Облачността над страната е предимно незначителна, през деня ще бъде до слънчево (но не забравяйте шапката и ръкавиците!)
Тялото на 61-годишен турски шофьор, паднал до вратата на ТИР, беше открито вчера на пътя Варна-Добрич на 150 м от Аксаково, предаде Дарик радио. Вероятно шофьорът, който пътувал за Румъния, е умрял от студ , засега не са открити следи от насилие.
В нашата северна съседка също бяха измерени рекордно ниски температури - минус 36 градуса през нощта срещу вторник в Карпатите. Това е най-ниската температура в страната за февруари откакто съществува метеорологична статистика. От началото на седмицата в Западна Словакия замръзнаха трима души. А двама служители на полската планинска спасителна служба загинаха, след като бяха затрупани от лавина, предаде "Фокус".
Вчера, 8 февруари, беше много тежък и за кораба Adnan-1, плаващ в Черно море край северните брегове на Турция под севернокорейски флаг. След сигнал за бедствие деветима моряци от 11-членния екипаж са били вдигнати с хеликоптер. Другите двама души от екипажа се считат за безследно изчезнали. Корабът пренасял стомана и дървен материал от руското пристанище Новоросийск за Сирия.
Вчера бе отменено бедственото положение в общините Варна, Девня и Белослав,Кайнарджа, област Силистра и Царево, област Бургас, съобщи “Гражданска защита”. На територията на 12 общини положението остава бедствено.
Продължава разчистването на пътищата от републиканската и общинската пътна мрежа. Южното платно на магистрала “Хемус” вече е отворено за движение на автомобили постоянно в посока от Шумен към Варна. Старият път в посока Варна – Девня – Неофит Рилски – Ветрони – Нови пазар се отворя за движение в двете посоки, както и пътят Варна – Добрич и пътят Варна – Бургас.
За извличането на товарен автомобил, закъсал по пътя Шумен-Варна, в района на с. Стан, община Нови пазар е изпратен танков влекач от Министерството на отбраната.  
Верижна машина МТЛБ от дирекция ”Гражданска защита” – област Велико Търново пробива път на автомобил, доставящ пари за изплащане на пенсии. Две фадроми от ТЕЦ – Варна и пет от пристанище Варна Запад подпомагат дейността по разчистването  общините Аксаково, Вълчи дол и Ветрино. С вертолет на министерството на отбраната се осигурява хляб в с. Булаир, община Долни чифлик.
На територията на страната няма населени места без електрозахранване, а без водоподаване са две селища в област Варна и 1 селище в област Бургас. Без телефонна връзка е едно населено място в област Бургас.
Вчера беше поискана оставката на варненския кмет заради "несправяне с кризисното положение". Стана ясно, че фирмата, наета за почистване на снега, "Инжстрой Инженеринг" е положила само на 2-ри и 3-ти февруари 420 т луга и 165 т пясък по варненските улици, предаде радио Варна. На двустранните протоколи липсват маршрутите, както се изисква по договор. А друг протокол удостоверява, че фирмата е  положила 784 т луга и 610 т пясък, на 25 януари, когато не е валял сняг. Днес общината ще разглежда случая.
Според СДС - Варна фирмата може да е изкарала 150 снегопочистващи автомобила, но само 10% от тях били пригодени за подобна дейност.
Подробности за пътната обстановка от СБА .

http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Нов рекорд: -34 градуса! Танкове разнасят пенсии | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди