изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:53 EEST
ЗАВЪРШИЛИ СРЕЩИ МЕЖДУ НАЦИОНАЛНИ ОТБОРИ    
СпортЗавършили срещи между национални отбори по футбол

Ташкент. Националните отбори на Узбекистан и Саудитска Арабия завършиха наравно 1:1 в квалификационен мач за Мондиал 2006 в Германия. Това е първа среща от финалния кръг на квалификациите в зона Азия. Резултата откриха гостите с гол на звездата си Сами Ал-Джабер в 76-ата минута, но Узбекистан стигна до изравнително попадение в самия край на мача, а негов автор стана Анвар Солиев (90).

Сеул. Домакинът на последното световно първенство Република Корея спечели с 2:0 в Сеул срещу Кувейт в първия двубой от финалния кръг на квалификациите в Зона Азия. Лий Донг-гок откри в 24-ата минута с красиво воле, а в 81-ата минута Лий Йонг-пьо фиксира крайното 2:0. Република Корея не е пропускала световни финали от първенството в Мексико през 1986 г., когато бе в една предварителна група с България. По пътя си към Германия’06 корейците са в група “А” заедно с тимовете на Саудитска Арабия, Узбекистан и Кувейт. В група “Б” са събрани КНДР, Япония, Бахрейн и Иран.

Япония. С гол на Масаши Огуро в продължението Япония победи КНДР с 2:1 в първа среща от финалния кръг в световните квалификации в Зона Азия. Повече от 4000 полицаи се грижеха за реда на стадиона в Сайтама. Дошлите на двубоя 59 000 японци аплодираха националния химн на съседите, известни с комунистическия режим на сина на Ким Чен Ир. В 4-ата минута Огасавара откри за домакините с удар от фаул от 25 метра, отсъден за нарушение срещу натурализирания бразилец Алекс. След час игра гостите от КНДР достигнаха до изравняване чрез Сонг-чол Нам, които отблизо простреля вратаря на Япония. В последните секунди Огуро лиши гостите от точка. За последно националните отбори на двете страни се срещнаха през 1993 г в Доха, като Япония спечели с 3:0. Най-големият успех на КНДР на световна сцена е класирането за СП 1966 г.

Бразилия. Отборът на Бразилия разби Хонг конг със 7:1 в приятелска среща, която се игра днес. Головата сметка за “кариокете” откри Лусио в 20-та минута. Последваха попадения на Роберто Карлос (30), Оливейра (45), Роналдиньо (49), Оливейра (57), Робиньо (77) и Алекс (79). За гостити почетното попадение вкара Минг в 87-та минута.

http://www.focus-news.net/

 


Сходни връзки

ЗАВЪРШИЛИ СРЕЩИ МЕЖДУ НАЦИОНАЛНИ ОТБОРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди