изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:14 EET
ССД прекратява участията си в срещите на партиите от формата “10 ноември”    
ПолитикаСофия. ССД прекратява участията си в срещите на партиите от формата “10 ноември” поради притеснения от кампанийност на тези срещи, каза днес лидерът на ССД Стефан Софиянски на редовния брифинг на Съюза на свободните демократи.

Софиянски посочи като пример абсолютно безрезултатната среща, провела се миналия петък в парламента, съобщиха от ССД.
“Най-добре би било парламентът да се съсредоточи върху определена стратегия, защото в общественото съзнание той стана едно място на договаряне. Това, което най-много ни безпокои, е, че мнозинството ще зависи от позицията на някаква част от това мнозинство и най-вече, че закони, които касаят изборите и се приемат в първата година на мандата, сега практически ще бъдат оттъргувани. Това са важните за страната закони - Закон за изборите и Закон за политическите партии. Това е недопустимо и ние сме декларирали и в нашата програма, че още първата година в следващия парламент (тоест до края на тази година), ние ще предложим да се приеме окончателната рамка за изборите през следващия мандат.”, каза Стефан Софиянски. Той напомни, че и миналия парламент е приел Закона за изборите в последния момент “и видяхте тогава управляващото мнозинство колко много загуби”, каза лидерът на ССД и изказа предположение, че и със закъснението ще се отбележи доста сериозен срив в подкрепата на управляващото мнозинство.
“Не може рамката, която ще определя през следващите години обществения и политическия живот, да се приема в последните дни на един парламент под конюнктурен натиск”, е мнението на Софиянски. Той каза още, че ССД ще изчака ПП на БЗНС-НС да вземе окончателното си решение за бъдещото явяване на избори и уточни, че на днешната среща, в която участие са взели ССД, ВМРО, БЗНС-НС, БЗНС на Георги Пинчев и НС БЗНС на Яне Янев, са изчистени конкретни детайли по бъдещите съвместни действия.
На въпрос кога може да се очаква подписването на коалиционен документ, лидерът на ССД прогнозира, че това би могло да се случи след 20 февруари.
В 13 от общо 31 избирателни райони кандидат-депутатските листи на ССД са готови, каза Софиянски. До 5-6 март ще бъдат изготвени листите за цялата страна.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

ССД прекратява участията си в срещите на партиите от формата “10 ноември” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди