изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:06 EEST
ТЪРГОВЦИ МАМЯТ ДЪРЖАВАТА С КОМПЮТЪРНИ СИСТЕМИ    
НовиниСлужителите от звено "Оперативен контрол" в Териториална данъчна дирекция Добрич все по-често засичат измами от страна на търговци с компютърни системи, заявиха вчера специалисти. Шефът на звеното г-н Христев заяви, че обикновено такива нарушения правят търговците на едро и заведенията за обществено хранене, където има въведени компютърни системи за отчетност.

"Програмата е направена за двойно счетоводство и се управлява чрез код за достъп. Едната част от нея отчита реалните стойности, така че работодателят да може да следи стокооборота, както и служителите си, а другата - укрива действителните стойности. Само за края на 2004 г. и началото на 2005 г. имаме няколко случая с укрити обороти в особено големи размери - в Добрич, във фирма за търговия на едро за 6 месеца са укрити чрез компютърна система 840 хил. лв., в Каварна за 10 месеца - 140 хил. лв., в Генерал Тошево за около година - 230 хил. лв. В повечето случаи обясненията на нарушителите са от типа: "програмата не касае пряката ми търговска дейност", "това е бизнесплан за кандидатстване пред банка за кредит". Всички случаи са предадени за ревизии" - разказа г-н Христев.
През 2004 г. служителите от "Оперативен контрол" са извършили 5006 броя проверки, издадените наказателни постановления са 1 074 броя - на стойност 985 082 лв., като от тях са влезли в сила 783 броя - на стойност 300 348 лв. и са платени 264 714 лв.
 


Сходни връзки

ТЪРГОВЦИ МАМЯТ ДЪРЖАВАТА С КОМПЮТЪРНИ СИСТЕМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди